Süleyman Soylu ilk kez konuştu: Ümit Özdağ mesaj atınca aradım; küfür yok, etseydim özür dilerdim

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile aralarında herhangi bir küfürleşme yaşanmadığını, etseydi bile özür dileyeceğini savundu; iddiayı 'iftira' olarak niteledi.

Süleyman Soylu ilk kez konuştu: Ümit Özdağ mesaj atınca aradım; küfür yok, etseydim özür dilerdim

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir süredir gerginlik yaşadığı Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile telefonda küfürleştiği iddiasıyla ilgili olarak ilk kez açıklamalarda bulundu.

Van'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Soylu, "Eğer meydandaysan muhakkak ki kazalarla karşı karşıya kalırsın. Bizim işimiz budur, birçok yalanla, iftirayla, taciz ve tehditle karşı karşıya kalabiliriz" dedi; ardından şunları kaydetti:

"Bizim ağzımıza küfür yakışmaz, doğru da değil. Biz sadece ülkemizi yönetmek için çaba sarf etmiyoruz, gelecek nesillere de bir model olmak durumundayız. Velev ki böyle bir hata işlemiş olalım, kişi ne kadar pespaye, aşağı olursa olsun, özür dilerim ben. Ama böyle bir şey söz konusu değil.

'BU MESAJLAR AYIP DEĞİL Mİ YA'

İsimsiz, bilmediğiniz telefonlar geliyordur size de. Geçen Mardin'e giderken bir mesaj geldi, mesajda tehdit var, taciz ve iftira var. Telefon açtım, kimsiniz dedim, kendini tanıttı. Bu mesajlar ayıp değil mi ya... Sonra konuşma tonunu değiştirdi, ben de televizyonlarda, kamuoyunda açık olarak söylediğim sözleri söyledim, başka bir söz söylemedim, telefonu kapattım."

ÖZDAĞ NE DEMİŞTİ?

Özdağ, Soylu ile gerçekleştirdikleri telefon görüşmesi için şunları söylemişti:

"(...) Göç İdaresi Başkanlığı kanalıyla fonlamış olduğu pejmürde, ahlaksız siteler aracılığı ile ben ve parti yöneticileri ile ilgili ahlaksız haberler yaptırıyor. Bu konuda kendisini WhatsApp üzerinden ağır şekilde uyardım. Yaptırmış olduğu bizimle ilgili bir pis haberi kendisine yollayarak uyardım. Birkaç dakika sonra beni aradı.

Soylu, telefonda 'Siz beni tehdit ediyorsunuz' dedi ve küfür etmeye başladı. O küfürler edince, ben de anlamış olduğu dilden cevap verdim. Almanya'da bir içişleri bakanı, değil bir milletvekiline, sade bir vatandaşa küfretse görevden alınır."

SOYLU - ÖZDAĞ GERİLİMİ

Sığınmacı karşıtlığıyla bilinen Özdağ, sosyal medyada yayılan ve tepki çeken 'Sessiz İstila' filmini kendisinin finanse ettiğini söylemiş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise buna "Soros taktiğidir" ifadesiyle yanıt vermişti.

Soylu, “Filmle birlikte 'Suriyeliler Türkiye'yi istila edecekler, biz ülkemizde yaşayamayacak hale geleceğiz' gibi bir anlayış ortaya koymaya çalışıyorlar. Sokaktaki vatandaşı ürkütmeye çalışan bir süreci tetiklemeye çalışıyorlar. Bunların insanlıkla alakası yok. İslam'da bunlar için ‘hayvandan aşağı' deniyor. Bunlar böyle tipler" demişti.

Özdağ; "Soylu, ‘Özdağ Soros taktikleri uyguluyor' demiş. Soros taktiklerini kimin uyguladığını biliyoruz. Zafer Partisi, öğrenmesi gerekenleri Soros’tan değil, Toros’tan (Denktaş) ve onun temsil ettiği gelenekten öğrendi" mesajını paylaşmıştı.

Özdağ, İçişleri Bakanlığı'na giderek Soylu ile görüşmek istemiş fakat Soylu görüşmeye gelmemişti.

İki isim arasındaki gerilim, kimi zaman İçişleri'nden başka yetkililerin de katılmasıyla çeşitli şekillerde sürüyor.

Etiketler
Zafer Partisi Ümit Özdağ Süleyman Soylu