Bakan Özer CNNTürk'te kariyer sınavını savundu, öğretmenlerin tepkisi sosyal medyada gündem oldu

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kariyer Sınavı'na ilişkin sosyal medyada manipülasyon yapıldığını iddia etti. Öğretmenlerden tepkiler geldi.

Bakan Özer CNNTürk'te kariyer sınavını savundu, öğretmenlerin tepkisi sosyal medyada gündem oldu

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer CNN Türk'te Tarafsız Bölge programında öğretmen atamaları ve Kariyer Sınavı'na ilişkin açıklamada bulundu.

Özer, "Öğretmen alımlarının tek bir yolu var o da KPSS, sosyal medyadaki iddialar gerçek dışı" dedi.

"Biz öğretmenlerimizi sürekli desteklemek için çalışma yaptık" diyen Özer, bunun ilk defa sisteme alınan bir uygulama olmadığını savundu. Eğitim sisteminin içine yeni bir unvan sistemi getirmediklerini ifade eden Bakan Özer, şöyle devam etti:

"Eğitimini tamamlayan ve sınavını başarıyla geçirenler uzman öğretmen olsunlar istiyoruz. Şuan şartları sağlayan öğretmenlerin yüzde 95'i uzman ve başöğretmenliğe başvurdu. 614 bin öğretmen eğitimini tamamladı ve sınava girecek. Hangi alana başvurduysa o alana geçecek, kota yok. Bir eğitim sistemi öğretmeni kadar güçlüdür, o yüzden biz öğretmenlerimizi sürekli desteklemek ve yatırım yapmak istiyoruz. Okul yönetimi öğretmenler ile bir araya gelecek "arkadaşlar ne eksiğiniz var, hangi alanda gelişmek istiyorsunuz" sorup ona yönelik eğitimler almasını sağlıyoruz. Uzman öğretmenken bir derece aldığı zaman başöğretmen olduğu zaman da bir derece alacak. Bizim mümkün olduğu kadar öğretmenlerimizi yüksek lisans ve doktora ile buluşturmamız lazım.

"MESLEK KANUNU ÇIKSIN"

Bu düzenleme, tüm öğretmenlerin özlük hakkını iyileştirmek için yapılan bir düzenleme değildir. Bu süreç öğretmene bağlı ister başvurur, ister başvurmaz. Yüzde 95'i başvurmuş. Yapılan sınav öğretmenin yeterliliğini ölçme sınavı değil, bu iş için 180 saatlik verdiğimiz eğitimi ölçme sınavıdır. Kovid sürecinde biz öğretmenlerimizle el ele verdik. Gerekli tedbirler alındığı takdirde gördük ki, okullarımız en güvenilir yer oldu. Kanunda sınav var, "Sınava girmeyin" demek kanuna aykırı davranmak demektir. Bizim istediğimiz şey şuydu. Bir başlangıç olsun, meslek kanunu çıksın."

ÖĞRETMENLER TEPKİ GÖSTERDİ

Milli Eğitim Bakanı'nın açıklamalarının ardından öğretmenler sosyal medyada tepki gösterdi. Hem yöneltilen soruları hem de açıklamayı eleştiren öğretmenler, Bakan Özer'in "Kariyer Sınavı'ndan öğretmenler memnun" sözlerini reddetti. Hiçbir öğretmenin memnun olmadığını ifade ettiler.

Öğretmenler, "Öğretmenler, uzman ya da başöğretmen unvanlarını istemiyorlar. Öğretmenler maaşlarının, ekderslerinin, eğitim-öğretim tazminatının artmasını, mesleğin itibarının sağlanmasını, saygı gösterilmesini istiyorlar" diyerek tepki gösterdi.

Programın moderatörü Ahmet Hakan'a da tepki gösteren öğretmenler "Ahmet Hakan bizi sınav yapmaya bakandan daha hevesli. Güler misin ağlar mısın. Sayın @ahmethc Tarafsız Bölgede sadece öğretmenlerle program yapar mısınız Bir de olanları bizden dinleyin Var mısınız #" dedi.

Öğretmenlere "cevaplara soru hazırlamışlar" eleştirisinde bulundu.

Etiketler
Mahmut Özer Öğretmen