Nihal Olçok'tan Hande Fırat'a 15 Temmuz göndermesi: Hangi ara bunları konuştunuz?

Nihal Olçok gazeteci Hande Fırat'ın ve Aydın Doğan'ın yeniden gündem olan konuşmasına tepki gösterdi.

Nihal Olçok'tan Hande Fırat'a 15 Temmuz göndermesi: Hangi ara bunları konuştunuz?

"15 Temmuz darbe girişiminden bir gün önce MİT’çi Nuh Yılmaz’la görüştüğü ve Tayyip Erdoğan'ın görüntülü görüşme ile canlı yayın bağlantısını planladığı" iddiaları ile gündeme gelen Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat bu kez Aydın Doğan ile Altın Kelebek Ödül Töreni'ndeki konuşmasıyla gündemde.

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'ın 2016 yılında gazeteci Hande Fırat'a verilen ödül töreninde yaptığı konuşma yeniden gündem oldu. 15 Temmuz'daki darbe girişiminde eski eşi Erol Olçok'u ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'u kaybeden Gelecek Partisi Kurucu Üyesi Nihal Olçok, Doğan'ın, Fırat'a söylediği, "Bunu yaparsan sana istediğin yerde düğün yaparım" sözlerine tepki gösterdi.

Twitter hesabından paylaşımda Olçok, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Hande Fırat'ı etiketleyerek, şu ifadeleri kullandı:

"Ben de bir şey sormak durumundayım sayın #aydındogan ve @handefrt, ortalık toz dumanken siz hangi ara bunları konuşup hatta düğün planlayıp mobilya konuştunuz?Ve sayın @RTErdogan sizi düğün organizasyonu pazarlığında kurban etmişler. Değmezdi. Bende gece gece kendimce yazdım işte"

NE OLMUŞTU?

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı ve Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı canlı yayın, sosyal medyada tekrar gündem oldu.

İddiada, "Facetime Hande, 15 Temmuz’dan bir gün önce MİT’le gizlice buluşmuş. CNN Türk’ün Ankara Temsilcisi Hande Fırat’ın, Erdoğan’nın halkı sokaklara çağırdığı görüşmeyi, MİT’çi Nuh Yılmaz’la önceden ayarladığını gazeteci Cevheri Güven ortaya çıkarıldı" ifadesine yer verildi.

Fırat iddialara şöyle yanıt verdi:

"

"Herkes kimin ne olduğunu unuttu galiba! Niye kaçtılar? Kaç yıldır örgütlendiler? Nasıl örgütlendiler? Şimdi yalanlara inanlara sesleniyorum, darbe girişiminden önce kaçanlara neden inanırsınız?

Elli kere yanıt verilmiş yalanları niye gündeme getirirsiniz? Gazeteci dönemin MİT basın danışmanını da, Genelkurmay’ı da, siyasileri de arar. Onlar da gazeteciyi arar. Benim telefon sinyallerime bakılsın, Nuh Bey ile bir gün önce görüşmüş müyüm? Ben hiç yalan atmadım. Ama yeter, düğün faturalarım da bende. Tek suçum işimi yapıp ofisime gidip, demokrasiye sahip çıkmaksa suçluyum. Benim siz FETÖ'cülerle ya da başınızdaki ile tek karemi bulamazsanız. Yettiniz artık! Yalanlarınızı ve pis ellerinizi bu ülkenin üzerinden çekin. Zavallısınız."

Etiketler
15 Temmuz Aydın Hande Fırat Temmuz