Akif Beki: Hakikaten nerelerde bu Diyanet!

Karar yazarı Akif Beki, odağında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bulunduğu tartışmaları yorumladı; "Hakikaten nerelerde bu Diyanet! Üstüne vazife olmayan işlere koşmaktan başını mı kaldıramadı, sıra mı gelmiyor?" dedi.

Akif Beki: Hakikaten nerelerde bu Diyanet!

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Ankara Melike Hatun Camii İmamı Halil Konakçı'nın "Soytarılar çıkıyor televizyona espri yapıyorlar. Neymiş? Allah erkeği yaratmış, sonra bakmış düşünmüş 'Ben bundan iyisini de yaratırım' diyerek kadını yaratmış. Bunu dinleyen de söyleyen de, buna alkış tutan da, zevk alan da hepsinin imanı gitti" şeklindeki sözlerle komedyen Cem Yılmaz'ı hedef almasını köşesine taşıdı.

"Dini, camiyi arkasına alan hoca kılıklı şöhret budalaları türedi. İmam veya vaiz cübbesi altına saklanınca, millete ağzına geleni söyleme hakkı kazandıklarını zanneden tipler" diyen Beki, şöyle devam etti:

"Hakaret ve tehditlerini sineye çekmeyenleri Allah'a karşı gelmekle, dine düşmanlık etmekle suçlayan sefil bir bağnazlığı kaşıyor, kışkırtıyorlar. Onlardan bir yeniyetme, komedyen Cem Yılmaz'a 'soytarı' diye hakaret ediyor. Mizahına gülenlerin imanına dahi dil uzatıyor.

Bu çığırtkanın itikadınca, namaz kılmayanlar da zaten sopayı hak ediyor Allah için. Gözler, Diyanet'i arıyor ama ortalıkta görebilene aşk olsun. Çıkıp 'bu tabloda bir tek soytarı var, o da Cem Yılmaz değil' demiyor.

Başka iki ham softanın video şovları gündemde. Namaz kılmayanın önce uyarılacağını, sonra sopalanacağını, yine de kılmazsa dinen öldürülmesi gerektiğini vaaz ediyorlar.

'BEKLİYORSUNUZ Kİ DİYANET MEYDANI BU DİNİ ŞİDDET ÇAĞRILARINA BIRAKMASIN'

Şiddet çağrısıyla hakaret ve tehdit, dine dayandırılınca artık suç olmaktan çıkıyor demek ki... Bakıyorsunuz, ne bir savcı ilişiyor bunlara ne polis. Bekliyorsunuz ki Diyanet, meydanı bu dini şiddet çağrılarına bırakmasın. Fakat nerede!

Hakikaten nerelerde bu Diyanet! Üstüne vazife olmayan işlere koşmaktan başını mı kaldıramadı, sıra mı gelmiyor?"

Etiketler
Akif Beki Diyanet İşleri Başkanlığı