Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi | 80 yaşında 'örgüte yardım'dan tutuklanan Makbule Özer'in avukatı: Hastalıkları daha da ağırlaştı

80 yaşındaki ağır hasta tutuklu Makbule Özer’in, dün İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edildiği öğrenildi. Avukat Dilan Kunt, “Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvurumuzu yapmıştık. Sevk edileceğinden haberimiz vardı" dedi.

Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi | 80 yaşında 'örgüte yardım'dan tutuklanan Makbule Özer'in avukatı: Hastalıkları daha da ağırlaştı

GERÇEK GÜNDEM - FİLİZ GAZİ /

Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutulan 80 yaşındaki ağır hasta tutuklu Makbule Özer’in, dün İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edildiği öğrenildi.

Özer, 2 Temmuz’da sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı.

Sağlık sorunlarının ağırlaşması ve cezaevinde tek başına ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelen Özer’in avukatları, Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulundular.

Gerçek Gündem’e konuşan Avukat Dilan Kunt, “Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvurumuzu yapmıştık. Sevk edileceğinden haberimiz vardı. Şu an İstanbul Adli Tıp’a sevki gerçekleşti. Oradan evrak geldiği için mi yapıldı ya da cezaevi mi yaptı bu sevki yarın net bilgi alacağız” dedi.

Kunt, Makbule Özer’in sağlık durumu için ise şunları söyledi:

“Sağlık durumu iyi değil. Cezaevine girdiğinden beri kronik hastalıkları daha da ağırlaştı. Cezaevi bu riski almak istemediği için her gün hastaneye sevk ediyor.”

Makbule Özer, Van’ın Edremit ilçesinde “terör örgütüne yardım etmek” iddiasıyla mahkemenin verdiği 2 yıl 1 ay hapis cezası sonrası 9 Mayıs'ta tutuklanmıştı.

Etiketler
İstanbul Mahkeme