Boğaziçili akademisyenlerden Zenginobuz'un üniversiteden uzaklaştırılmasına tepki

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü öğretim üyeleri, görevden uzaklaştırılan bölüm başkanı Ünal Zenginobuz'a destek verdi.

Boğaziçili akademisyenlerden Zenginobuz'un üniversiteden uzaklaştırılmasına tepki

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü öğretim üyeleri, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ünal Zenginobuz'un görevden uzaklaştırılmasına ilişkin açıklama yaptı.

Ünal Zenginobuz'un üç ay süreyle uzaklaştırılmasını "esefle" karşıladıklarını söyleyen akademisyenler, "Üniversitede çeşitli idari görevleri yıllardır fedakarlıkla yürütmüş hocamıza karşı açılmış olan soruşturma ile görevden uzaklaştırmalarına sebep olan iddia mesnetsizdir" dedi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Boğaziçi Üniversitesi'ni ve ekonomi bölümünü bulunduğu noktaya taşıyan değerler demokratik yönetim anlayışı, liyakate verilen önem ve kamuoyuna hizmet bilincidir. Bu değerler Boğaziçi Üniversitesi'nin nesiller boyu alanında saygın pek çok akademisyenin, kamu ve sivil toplum çalışanının ve iş insanının okulu ve evi olmasını mümkün kılmış, ülkemize katkı sağlamıştır. Bu değerleri aşındıracak ve üniversiteyi vasatlaştıracak şekilde Prof. Dr. Ünal Zenginobuz'a yapılan asılsız ithamları ve uygulanan adaletsiz yaptırımları Ekonomi Bölümü öğretim üyeleri olarak hepimize yapılmış sayıyoruz.

Uluslararası düzeyde saygın akademik çalışmaları ile ekonomi bilimine üstlendiği idari görevler ile Üniversitemizin kurumsallaştırılmasına karşı katkılarda bulunmuş meslek taşımız Prof. Dr. Ünal Zenginobuz'un görevden uzaklaştırılmasına ilişkin bu yanlış kararın ivedilikle geri çekilerek verilen kamu zararının giderilmesini talep ediyoruz"

Etiketler
Boğaziçi Üniversitesi Akademisyen Üniversite