Murat Yetkin: Sizce Erdoğan Soçi’de Putin'den ne alıp dönecek?

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Soçi'ye gerçekleştireceği ziyarete ilişkin olarak "Erdoğan’ın Soçi’de Putin’den ne alabileceğini, ya da ne verebileceğini belirleyecek olan ne yazık ki büyük oranda yaşadığımız ekonomik çöküntü" dedi.

Murat Yetkin: Sizce Erdoğan Soçi’de Putin'den ne alıp dönecek?

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Suriye'de PKK'ya karşı harekat başlatacağını açıklamasının üstünden 2 ay geçtiğini belirterek, "Harekatın yapılmasını ABD de Avrupa Birliği de istemiyor ve bunu Ankara’yı rahatsız edecek şekilde sık sık söylüyorlar. Ancak Erdoğan’ın bu konunun MGK’nın Mayıs ve Temmuz toplantılarında konuşulmasına rağmen düğmeye basmamasının asıl sebebi Rusya’nın karşı çıkması. Ve ihmal etmeyelim, Astana sürecindeki diğer aktör olan İran’ın" diye yazdı.

27 Şubat 2020'de Rus uçaklarının saldırısı sonucunda 34 Türk askerinin şehit edilmesinin ardından hiçbir harekat yapılmadığına işaret eden Yetkin, "Putin, Erdoğan’ın bu sıkıntısını gayet iyi biliyor ve kullanmaya çalışıyor. Erdoğan da Putin’in sıkıntılarını gayet iyi biliyor ve kullanmaya çalışıyor...

Erdoğan’ın Soçi’de Putin’den ne alabileceğini, ya da ne verebileceğini belirleyecek olan da ne yazık ki büyük oranda yaşadığımız ekonomik çöküntü. Bu ilişkide ibrenin Türkiye aleyhine dönmesine neden olacak devasa etken de aynı; yaşadığımız ağır ekonomik kriz" ifadelerini kullandı.

Bu yazı yetkinreport.com sitesinden yayınlanmıştır

Etiketler
Murat Yetkin