Avukat Serkan Günel'den KPSS skandalı yorumu: Liyakatsizlikten kaynaklı bir görevi ihmalinden bahsedilebilir

Avukat Serkan Günel, KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin olarak "Şu ana kadar suçun işleniş biçimi tamamen bir liyakat sorunundan meydana gelen bir görevi ihmalden bahsedilebilir" değerlendirmesinde bulundu.

Avukat Serkan Günel'den KPSS skandalı yorumu: Liyakatsizlikten kaynaklı bir görevi ihmalinden bahsedilebilir

KPSS'ye giren memur adayları, bazı soruların Yediiklim Yayınevi'nin kitaplarında ve bazı YouTube videolarında daha önceden verildiğini fark etmesinin ardından konuyu sosyal medyaya taşıdı. ÖSYM iddiaları "gerçek dışı" olarak değerlendirirken gece yarısı ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alındı. Devlet Denetleme Kurulu ise konuya ilişkin olarak suç duyurusunda bulundu.

Avukat Serkan Günel soru sızdırma iddialarını değerlendirerek, "Burada en basit tabiriyle görevi ihmal veya görevi kötüye kullanma suçunun oluştuğunu söyleyebiliriz" dedi.

Haber Global'e konuşan Günel, "Akla ilk gelen FETÖ örgütünün işlediği soru çalma ve dağıtma suçu geliyor. Şu an tüm bunlar belli olmadığı için en basit tabiriyle görevi kötüye kullanma olabilir. Amaç belli kimseleri daha üstlere çıkartmak seçme ve seçilme adaletini ortadan kaldırmak ise o zaman da örgütlü bir suçtan bahsedilebilir" diye konuştu.

Günel şöyle devam etti:

"Şu ana kadar suçun işleniş biçimi tamamen bir liyakat sorunundan meydana gelen bir görevi ihmalden bahsedilebilir. Soruları hazırlamak için yeteri kadar referansı yeteri kadar kaynağı olmayan kişiler soruları aynı kaynaktan almış olabilir. Bilinçsizce aynı soru kaynakları bankasından yararlanmış olabilirler. Türkiye'nin bu durumunda bu benim için daha gerçekçi bir ihtimal. Liyakatsizliğin sonuçlarını pek yerde görüyoruz."

Etiketler
KPSS