Ankara'da cemevlerine saldırı: "Demek ki Kerbela hala devam ediyor"

Ankara Mamak’ta ve Çankaya'da cemevine düzenlenen saldırılarda hafif şekilde yaralanan yurttaşlar olduğu

Ankara'da cemevlerine saldırı: "Demek ki Kerbela hala devam ediyor"

Muharrem Orucu’nun ilk gününde Ankara’da Alevi kurumlarına yönelik saldırı gerçekleşti. Ankara Mamak’ta kimliği belirlenemeyen bir kişi, Şah-ı Merdan Cemevi’nde ibadet sırasında saldırıda bulundu; Türkmen Alevi Bektaşi Derneği’nde bir kadın yapılan bıçaklı saldırıda yaralandı. Ayrıca Tuzluçayır Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), Ana Fatma Cemevi, Gökçebel Köy Derneği, Türkmen Alevi Bektaşi Derneği, Batıkent Serçeşme Cemevi’ne yönelik de saldırılar oldu.

Ankara’nın Mamak ilçesinde bulunan Şahı Merdan Cemevi’ne saat 14.30 sıralarında saldırı düzenlendi. Cem sırasında Cemevine giren bir kişi etraftaki sandalyeleri cemevinde bulunanlara fırlattı. Bir kişi yaralanırken saldırgan kaçtı. Polis tarafından kamera kayıtlarına bakıldığı ve soruşturma başlatıldığı aktarıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, Mamak'ta iki Çankaya'da bir cemevine saldırı gerçekleştirildiğini açıkladı.

Can TV’nin aktardığı bilgiye göre Muharrem Orucu’nun ilk gününde, Ankara’da başka Alevi kurumlarına da saldırı gerçekleşti. Tuzluçayır Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), Ana Fatma Cemevi, Gökçebel Köy Derneği, Türkmen Alevi Bektaşi Derneği, Batıkent Serçeşme Cemevi de saldırıya uğradı.

Cemevinin dedesi Kazım Erbektaş, ANKA Haber Ajansı'na şunları söyledi:

“Bugün saat üç gibi ceme başlamıştık. Toplanıyordu millet. Yerime geçtim, üç beş kişi yanıma oturuyordu. Dışarıdan birisi geldi, üç beş tane sandalye fırlattı. Birisi oturduğu yerde üzerime geliyordu. Bir şey demeden kaçtı. Kameralarda görülüyor. Sesini filan duymadık. Ne için yaptı? 10 yıldır ilk defa oluyor. Bütün ekipler buradaydı. Avukatlarımız filan yanımızda. Yaralı arkadaşı hastaneye götürecekler. Polisler ‘Bulacağız’ diyor. Bütün cemevinin görüntülerine aldılar. Muharrem Ayı başladı. Şah-ı Merdan Cemevi de gözde bir cemevi. Kişi belki deli belki akıllı. Belki birileri yaptırdı. İhtimal dahilinde.”

"CEMEVLERİNE SALDIRILAR EŞ ZAMANLI"

Pirha Haber Ajansı'nın aktardığına göre ise; Demokratik Alevi Dernekleri Ana Fatma Cemevi Ankara Şubesi Başkanı Mustafa Karabudak, siyasal iktidarın Alevileri hedef gösterdiğini belirterek, “Saldırılar eş zamanlı. Bu da gösteriyor ki hepsi planlı bir şekilde yapıldı” dedi.

Karabudak, "Siyasi iktidarın nefret dilinin sonucudur bu. Kadın arkadaşları dövmüşler. Bu bizleri yıldırmayacak. Demek ki Kerbela hala devam ediyor. Duruşumuzu sonuna kadar göstereceğiz" dedi.

Etiketler
Ankara Saldırı Çankaya Mamak