Erdoğan'a yetki verildi, belediyelerin lüks makam aracı edinmesinin önü açıldı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verilen yetki çerçevesinde 'itfaiye öncü araçları' ÖTV kapsamından çıkarıldı. Bu sayede itfaiye öncü aracı olarak vergisiz araç satın alıp makam aracı olarak kullanan belediye başkanlarına bir kıyak daha yapılmış oldu.

Erdoğan'a yetki verildi, belediyelerin lüks makam aracı edinmesinin önü açıldı

GERÇEK GÜNDEM - Özel tüketim vergisi (ÖTV) (II) sayılı liste uygulama genel tebliğinde yapılan düzenlemeyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a motorlu araç ÖTV oranları ve matrahlarının alt ve üst sınırlarını 3 katına kadar artırma ve sıfıra indirme yetkisi tanındı.

Tebliğle ayrıca, 'itfaiye öncü araçları' ÖTV kapsamından çıkarılırken, araçların bu kapsamda ÖTV’siz olarak teslimi için gerekli donanım özelliklerine ilişkin düzenleme yapıldı.

DAHA ÖNCE MAKAM ARACI OLARAK KULLANILMIŞTI

Söz konusu gelişmelerle birlikte, daha önce Rize'nin MHP’li Çayeli Belediyesi Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi'nin itfaiye öncü aracı olarak tanıtımını yaptığı aracı, makam aracı olarak kullanması akıllara geldi.

Çiftçi, "Aracı, itfaiye öncü aracı adı altında vergisiz alabilme şansımız var. 280 bin liralık aracın geri kalan 500 bin lirasını vergi olarak iade etmenin çok da bir mantığı yok" demişti.

Erdoğan'a yetki verildi, belediyelerin lüks makam aracı edinmesinin önü açıldı - Resim : 2

DAHA UCUZA LÜKS MAKAM ARACI EDİNMENİN YOLU AÇILDI

Tartışma yaratan itfaiye öncü aracı gündemdeki yerini korurken, yapılan yeni düzenlemeyle 'itfaiye öncü aracı' adı altında belediyelere vergisiz ve ÖTV oranından muaf lüks makam aracı edinme yetkisi tanınmış oldu.

Etiketler
ÖTV Lüks Vergi