Erdoğan altılı masayı hedef aldı: İsmi üzerinde durulacak kim var?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT ortak yayınında altılı masayı hedef alarak cumhurbaşkanı adaylığında aralarında üzerinde durulacak bir isim olmadığını söyledi.

Erdoğan altılı masayı hedef aldı: İsmi üzerinde durulacak kim var?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan TRT ortak yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Tahıl koridoru: Yazılı medyada gördük ki fiyatlar düşmüş. Bu tarihi başarıya verdiğimiz katkı Türkiye'nin önemli meselelerde rol oynamaya muhtedir olduğunu göstergesidir.

Sürecin ne kadar hassas olduğunu cuma günkü saldırıdan anlıyoruz. Herkesten attıkları imzalara sahip çıkmalarını istiyoruz. Burada bir başarısızlık hepimizin aleyhine olacaktır.

İsveç'in NATO üyeliği: İade taleplerimizin karşılanması için yanıt bekliyoruz. İsveç somut adım atmaktan çok uzakta gözüküyor. İsveç kesinlikle Türkiye'den bir taviz beklemesin.

Bu iş öyle zannedildiği gibi kolay bir iş değil. Bakın Makedonya 11 yıl sürdü. Biz orada da dostlara bunu söyledik. Madrid'deki bir davettir bir onama değildir. Bu davetin neticesi ne olacak? Onu da bu eylemler belirleyecek.

Olay sadece İsveç, Finlandiya böyle değil. Almanya da böyle... İskandinav ülkeleri de böyle...

Tahran zirvesi: İran ile ikili ilişkilerimizi ele alma fırsatı bulduk. İkili ticaret hacmimizi 30 milyar dolara çıkarma hedefimiz var. Şu an son durum 7,5 milyar dolar. Türkiye, İran'a yakışmıyor. Bu işi halletmek için avantajlarımız var. Bir kere İran'dan biz petrol alıyoruz. Doğal gaz alıyoruz. Bunu artıracağız. Bunu arttırtık bu sayıyı yakalarız.

Putin ile olumlu bir görüşme yaptığımızı söyleyebilirim. Savaşın yarattığı menfii konular ve anlaşamadığımız konular tabii ki var. Astana Zirvesi çerçevesinde Suriye itilafının farklı vehçelerini istişare ettik.

Yunanistan meselesi: Bir, bir buçuk ay önce 'gel bir yemek yiyelim' dedim. Bu yemekte dedimki aramıza üçüncü kişileri sokmayalım dedim. Aradan geçeti 3 hafta Amerika seyahatinde aleyhimizde çok şeyler söyledi. Davos'ta da benzer şeyleri yaptı.Yahu biz Türkiye'yiz ya. Bir kabile devleti devleti değiliz. Ondan sonra Türkiye bize şöyle yaptı böyle yaptı diyorsun. Kaldı ki sen de siyasetçisin ben de siyasetçiyim. Şunu bilmen lazım. Türkiye hakkında bir şey yaptığın zaman benim halkımı anlattabileceğim bir şeyler yapmam lazım. Efes Tarbikatı'nı yapınca bunlar da bazı tatbikatlar yaptı.

Yunanistan ile artık görüşmelere son vereceğiz. 9 adet Amerikan üssü var. Bizim güvenlk ihtiyaçlarımız için uçak almamızı engellemeye çalışıyor. Biz duruşumuzla her şeyimizle konumumuzu zaten koruyoruz.

Bu tür şartlar Türkiye için geçerli değil. Rum-Yunan lobisi başta olmak F16 talebimizi engellemeye çalıştıklarını görüyoruz. Madrid'deki görüşmede Demokratlar'dan da olumlu yaklaşmayan kişiler vardı. Çalışmalarımız sürüyor.

Kahire ile ilişkiler: Alt düzeyle görüşmeler devam ediyor. ÜSt düzeyde de bu işin olmaması söz konusu değil. Yeter ki birbirimiz anlayalım. Birbirimize yaklaşım tarzımızı kontrollü bir şekilde devam ettirelim. Mısır halkı müslüman. Müslüman müslümana ters bakacak değil.

Ermenistan ile normalleşme görüşmeleri: Başbakan Paşinyan ile her iki ülkenin dini bayramları kapsamında bir tebrik telefonu gerçekleştirdik. Azerbaycan konusu yola girdikten sonra biz zaten kapıları açarız dedik. Ancak artık söylemin ötesinde somut adımlar atmasını bekliyoruz. Ermenistan ile normalleşme sürecinde ciddiyiz. Bizim ülkemizde 100 bin Ermeni var. Vatandaşımız olan vatandaş namzeti olan var. Bu bizim sürece yaklaşımımızı gösteriyor.

Zaho saldırısı: PKK-YPG bunları alışılmış terör eylemlerinin benzeri. Biz buna yabancı değiliz. Bunu da Amerikalılara ve Rusya tarafına anlattık. Aynı şekilde bunu Irak'taki dostlarımıza söyledik: 'Yaptığınız açıklamalara dikkat edin Türkiye kardeşlerine böyle bir şey yapmaz' Aklı selim sahibi olan Iraklı arkadaşlarımız güzel açıklamalar yaptılar. Dohok'ta hayatını kaybeden sivillere başsağlığı diliyorum. PKK'nın gerçek yüzünü görmüş olduk.

CENTCOM'un taziye mesajı: Bunlar bir ilk değil. Amerika bundan önce de birçok kez yaptı. Bunlara eğitim vermek için birçok kez terör kamplarına gelmişlerdir. Taziye yayınladıkları terörist kim diye bakarsanız. Suriye'de kız çocuklarını terör örgütü katmak için uğraşan biri. Eylül toplantılarında Biden ile görüşme imkanımız olursa bunları önlerine koyacağız.

Suriye operasyonu: Operasyonu bu akşamın konusu olarak görmek istemem. Suriye'nin kuzeyinde briket evler yapmak istiyoruz. AFAD'ın koordinesinde bunlar devam ediyor. Şimdi yeni bir çalışmaya gireceğiz. Tek kat değil, Zemin+1 olarak da gireceğiz. Kendi istekleri arzularıyla bu geri dönüşleri başlatalım istiyoruz.

Enflasyon: Bu salgın süreci Ukrayna'daki savaş ve tedarik zincirinden kaynaklı sorunlar küresel anlamda enflasyonist sorunlar oluşturdu. Haziran ayı itibariyle yıllık enflasyon yüzde 78-79'a ulaştı. Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanlığımızla birlikte çalışıyoruz.

Kur korumalı mevudata vatandaşların ilgisi yüksek oldu. Toplamda 1,8 milyon hesap açıldı.

Hayat pahalılığının yükünü azaltmak için adımlar atıyoruz. Şubat-Mart ayı itibariyle düşüşü görürüz. Son yaptığımız zamlarla vatandaşın cebindeki para arttı. Bay Kemal ve hanımefendi ağzına bakarak açıklama yapmayız. Fiyat açıklarken de fındık müstahsilini asla enflasyona ezdirmeyiz.

Ek gösterge: Bu sistemi sosyal diyalog anlayışı içerisinde yüce Meclis'in takdirine sunarak hayata geçirdik. Bunun yanında asgari ücrete yüzde 50 zam yaptık. Çalışanlarımızın da yanında olduğumuzu bir kez daha göstermiş olduk.

KYK faizleri meselesi: Harcı Bay Kemal mi söyledi de kaldırdık ya da yanındaki ortağı mı söyledi de kaldırdık. Harcı biz kaldırdık.

Çanakkale Köprüsü: Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapılırken denizden motorla geldiler eylem yaptılar ama biz kararlıydık yaptık. Aslında bu da bir şeyi gösteriyor. Ekonomik olarak battık diyenler var ya; Oradan arabalar, TIR'lar geçemeye devam ediyor. Herkesin altında arabası var.

Bay Kemal yap-işlet-devret nedir daha öğrenemedi. Bize soruyor hala? 18 Mart köprüsü ne oldu. 2-5 milyar avroya yapıldı. Kore ile yapıldı. Dünyada en uzun açıklığa sahip böyle bir köprü. Biz eskiden ne çileler çekerdik. Lapseki'den geçmek için gece boyu arabada beklerdik. Şimdi 6 dakikada geçiyorsun. Bu köprü şimdi boynumuzda altın kolye. Orayı kullananlar bize dua ediyorlar.

Şanlıurfa Adıyaman arasında Nisipi köprüsü var. Biz olmasak böyle bir köprü söz konusu değildi. Beyefendi İzmir milletvekili ya. İstanbul'dan İzmir'e şimdi 3 saatte ulaşabiliyorsun.

Köprüllerin yanında bir de tüneller. Bütün bunlar medeni olmanın kalkınmanın dünya standartları olmanın ötesinde bir yapının özellikleridir.

Bizim talihsizliğimiz böyle bir muhalefete sahip olmak. Dürüst muhalefet yok. Dürüst olsa daha çok yol alırız.

2023 seçimleri: AK Parti olarak öncelikle girdiğimiz her seçimi bir öncekinden önemli gördük. 2023 seçimlerini de galip çıktığımız seçimlerden daha önemli görüyoruz. Rakip olmayınca kendimizle yarışıyoruz. AK Parti'nin kazanması Türkiye'nin kazanmasıdır.

Altılı masa: O masadan ülkeye hayır çıkmaz. İsmi üzerinde durulacak kim var? Kemal Bey biliyorsunuz İstanbul'a aday olmuştu. Kağıthane'nin yolunu kaybetti Kağıttepe dedi. Ankara'da nüfus kağıdını kaybetti oyunu kullanamadı.

Gençlerle buluşma: Seçme ve seçime yaşı bizde 30'du.

Ayrıntılar geliyor...

Etiketler
Altılı masa TRT