Ukrayna Büyükelçiliği'nden 'Tahıl anlaşması' sonrası ilk açıklama: Rusya’nın kışkırttığı gıda krizini azaltma şansımız var

Ukrayna Büyükelçiliği varılan tahıl anlaşmasının ardından yaptığı açıklamada, "Rusya’nın kışkırttığı gıda krizini azaltma şansımız var. Bize yardım eden ülkeler dahil dünyanın birçok ülkesinde siyasi kaosa yol açabilecek kıtlığı önleme şansımız var" dedi.

Ukrayna Büyükelçiliği'nden 'Tahıl anlaşması' sonrası ilk açıklama: Rusya’nın kışkırttığı gıda krizini azaltma şansımız var

Ukrayna limanlarında bekleyen tahılın dünya pazarına açılması için üzerinde anlaşmaya varılan tahıl koridoru için anlaşmaya varıldı.

İstanbul Dolmabahçe'de düzenlenen imza töreninin ardından Ukrayna Büyükelçiliği de anlaşamya ilişkin olarak yaptığı paylaşımda, "Bugün devletimiz ve tüm medeni dünya önemli bir mutabakata vardı. #Ukrayna limanları üzerindeki blokenin kaldırılmasını sağlayan anlaşmamız var" dedi.

Büyükelçiliğin paylaşımının devamında şu ifadeler yer aldı:

"Geçen sene toplanan yaklaşık 20 milyon ton tahıl ihraç edilecek. Bu sene şimdiden toplanmaya başlanan hasat da icra edilecek. Bu çiftçilerin, tarım sektörünün ve devlet bütçesinin geliridir. Bu istihdam demek.

Bu vesileyle #Rusya’nın kışkırttığı gıda krizini azaltma şansımız var. Ayrıca, bize yardım eden ülkeler dahil dünyanın birçok ülkesinde siyasi kaosa yol açabilecek kıtlığı önleme şansımız var. Bu da #Ukrayna’nın bu savaşta hayatta kalabileceğinin bir başka kanıtıdır"

Etiketler
Ukrayna Rusya