Milyonların merak ettiği soru yanıt buldu: KYK borcunda faiz ne zaman silinecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın KYK borçlarına gelen faizlerin silineceğini ve sadece ana paranın ödeneceğini açıklamıştı. Uygulamanın, karar yasalaşınca hayata geçeceği öğrenildi.

Milyonların merak ettiği soru yanıt buldu: KYK borcunda faiz ne zaman silinecek?

Üniversite öğrencilerinin Kredi Yurtlar Kurumu'ndan (KYK) aldıkları kredilere yüklenen faiz, kamuoyunun en çok tartıştığı konulardan biriydi.

İktidar partisi, cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimine bir yıldan az bir süre kala, belki de genç seçmeni kazanmak adına, KYK borçlarını gündemine taşıdı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geri ödemelerde enflasyon farkı ve faiz uygulamasına son verileceğini duyurdu.

'FAİZLER ANA PARAYA EKLENDİ' İDDİASI

Kararın ardından sosyal medyada paylaşım yapan bazı kullanıcılar, faiz eklenen borç miktarının, e-devlet sisteminde ana para olarak görüldüğünü belirttiler ve ekran görüntülerini paylaştılar.

Hükümet kanadının tepkiler karşısındaki sessizliği sürerken, yol haritasına dair soruların yanıtı iktidara yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesinden geldi.

Burcu Şen imzalı habere göre, uygulama kısa süre sonra yapılacak olan yasal düzenlemeden sonra başlayacak.

Alınan kredilerin üretici fiyat endeksi (ÜFE) farkına göre belirlenip geri ödeme tablosu da kamu alacaklarına göre düzenlendiği için sadece anaparanın ödenmesiyle ilgili süreç, yasal düzenlemeden sonra başlayacak.

Yasa yürürlüğe girdiğince rakamlar yenilenecek ve ÜFE farkı silinecek.

İL VE İLÇE MÜDÜRLÜKLERİNE TALİMAT GÖNDERİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu yöndeki açıklamasının ardından ana para dışındaki farkın tahsil edilmemesi ve askıya alınması için il ve ilçe müdürlüklerine talimat gönderildi.

Etiketler
KYK faizlerinin silinmesi Faiz Para Uygulama