Bir hafta önce Kılıçdaroğlu vaat etmişti; Erdoğan aynı vaadi Kabine toplantısında açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 1 hafta önce açıkladığı KYK vaadini Kabine toplantısında açıkladı.

Bir hafta önce Kılıçdaroğlu vaat etmişti; Erdoğan aynı vaadi Kabine toplantısında açıkladı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada KYK borç faizlerine ilişkin açıklamada bulundu.

Erdoğan açıklamasında "Toplamda 26 milyar TL'lik bir yükü gençlerimizin üzerinden alıyoruz. 3 milyon 157 bin gencimizin öğrenim kredisi sorununu kökten çözüyoruz. KYK geri ödemelerinde faiz ve enflasyon farkı olmayacak. Alınan kredi ana para üzerinden ödenecek. Bu uygulamadan hala kredi geri ödemesi yapan bütün gençlerimiz faydalanacak" dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 10 Temmuz'da Twitter üzerinden yaptığı açıklamayı akıllara getirdi. Kılıçdaroğlu, bir öğrencinin aldığı 41 bin liralık öğrenim kredisine 152 bin lira çıkan geri ödemesine verdiği tepkiyi paylaşmıştı.

Kılıçdaroğlu, gençlere seslenerek "Faizli KYK borçlarını ödemeyin! Bir sene içinde iktidara geliyoruz; sözünü verdiğim gibi, sizden sadece ana para talep edilecek, o da iş bulduğunuzda" vaadinde bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan yalnızca 1 hafta sonra aynı vaadi açıklaması dikkati çekti.

Erdoğan'ın, mezun öğrencilerin KYK kredi borcuna ilişkin sadece ana paranın ödeneceği duyurmasının ardından "Teşekkürler Kılıçdaroğlu" tweet'i Twitter'da Türkiye gündeminde ilk sıraya yükseldi.

“İKTİDARA GELMEDEN BİR VAADİ DAHA ERDOĞAN’A YAPTIRDIK”

CHP'den yapılan ilk açıklamalarda şöyle denildi:

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır: Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu dile getirdi ve gençlerimizin KYK borcu faizi sorunu çözüldü. Teşekkürler Kılıçdaroğlu…

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin: İktidara gelmeden bir vaadi daha Erdoğan’a yaptırdık. Hayırlı olsun genç arkadaşlar…

“KILIÇDAROĞLU SÖYLEDİ, AKP YAPMAK ZORUNDA KALDI”

CHP Gençlik Kolları ise, “Kılıçdaroğlu söyledi, AKP yapmak zorunda kaldı” açıklamasında bulunarak, CHP liderinin açıklamalarının yer aldığı video yayınladı.

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu Kabine