Hayatları çalınan çocuklar kâbusu yaşıyor | Ekonomik krizi madde madde anlattılar: "Silivri soğuk, korkuyorum..."

Ekonomik krizin etkileri sürerken Türkiye'de çocuklar da kötü koşulların kurbanı oldu. Oyun çağında ülkenin sorunlarıyla mücadele eden çocukların siyasi mesajlar vermesi tabloyu gözler önüne serdi.

Hayatları çalınan çocuklar kâbusu yaşıyor | Ekonomik krizi madde madde anlattılar: "Silivri soğuk, korkuyorum..."

Enflasyonun ve peş peşe gelen zamlar ücretli çalışan yurttaşların belini büktü. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mayıs ayında yıllık enflasyonu yüzde 73,50 olarak açıklarken bağımsız iktisatçılardan oluşan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) tarafından açıklanan rakam ise yüzde 160,76 oldu. Artan enflasyonla birlikte başta akaryakıt olmak üzere çok sayıda ürüne art arda zamlar geldi. Yurttaşlar ise tüm bu koşullarda geçinebilmek için alternatif yollar arıyor.

Ekonomik krizin etkileri sürerken çocuklar da yoksulluk ile mücadele ediyor. Sokak röportajlarında konuşan çocukların anlattıkları ise kara tabloyu gözler önüne serdi.

Youtube'da Medyali TV'ye konuşan 12 yaşındaki bir çocuk sokak röportajında ekonomik krizin yaşattıklarını anlattı. Babasının eğitimi için gerekli bilgisayarını dahi yenileyemediğini belirten çocuk "İş var ama para veriyorlar. Adam asgari ücretli çalıştırıyor. 5 çocuklu bir aile, asgari ücretle nasıl geçinsin? Silivri soğuk, korkuyorum" dedi.

Geçtiğimiz hafta Youtube'da Kanal Dünya'ya konuşan 14 yaşındaki bir çocuğun sokak röportajında söyledikleri ülke gündemine oturmuştu. Ekmek almanın dahi çok zor olduğunu söyleyen çocuk "Okula gitmek bile 20 lira. Ben olsam oy vermezdin, parti kurardım." demişti.

Etiketler
Silivri Ekonomik kriz Türkiye