CHP'li Torun'dan 'belediyelere bakanlık izni' kararına tepki: Asla boyun eğmeyeceğiz

CHP'li Seyit Torun, belediyelerin yabancı temsilcilik mensuplarıyla görüşme yapmasının Dışişleri Bakanlığı’nın iznine bağlanmasına tepki gösterdi. Torun, "Bizim belediyelerimiz, bu baskıcı zihniyetin son çırpınışlarına asla boyun eğmeyecektir" dedi.

CHP'li Torun'dan 'belediyelere bakanlık izni' kararına tepki: Asla boyun eğmeyeceğiz

İstanbul Valiliği, "Yabancı temsilcilik mensuplarının randevu talepleri" başlığıyla İBB'nin tüm kuruluşlarına yazı gönderdi.

Yazıda, belediye başkanlarının yurt dışı temsilcilerle görüşme yapmak için Dışişleri Bakanlığı'ndan izin almaları gerektiği belirtildi.

"SARAY'IN MEMURU DEĞİL"

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "İktidar şunu bilmelidir: Belediye başkanlarımız, Saray’ın memuru, iktidarın emir eri değil, kendi bölgelerinin seçilmiş temsilcileridir" ifadelerini kullandı.

"BASKICI BİR ZİHNİYETİN YANSIMASIDIR"

Torun, "İktidar şunu bilmelidir: Belediye başkanlarımız, Saray’ın memuru, iktidarın emir eri değil, kendi bölgelerinin seçilmiş temsilcileridir. Dolayısıyla belediye başkanları halkın menfaatleri doğrultusunda tüm kesimlerle görüşme yapmakta özgürdür. Bu özgürlüğü belediye başkanlarının elinden almaya çalışmak, baskıcı bir zihniyetin yansımasıdır. Belediye başkanlarımızın tüm dış temsilcilik mensuplarıyla görüşmesini iktidarın iznine bağlamaya çalışmak ancak yasakçı rejimlerde görülebilecek bir durumdur. Belediye başkanlarımızın dünyayla iletişimini kesmeye çalışmak, gitmekte olan bir baskıcı yönetimin, korkusunun göstergesidir" dedi.

"BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

"Belediye başkanlarına bu engeli çıkaranlar şunu unutmasın" diyen Torun, "Bizim belediyelerimiz, vatandaşların çıkarı için tüm kesimlerle görüşmeye ve halkın çıkarı için çalışmaya devam edecektir. Bizim belediyelerimiz, bu yasakçı, bu baskıcı zihniyetin son çırpınışlarına asla boyun eğmeyecektir" ifadelerine yer verdi.

Etiketler
Bakanlık Seyit Torun