Mardinli çiftçiler elektrik faturalarına isyan etti: “Elektrik borcum 2,5 milyon; tarlamı satsam 5 milyon”

Mardinli çiftçiler CHP'li Oğuz Kaan Salıcı'ya elektrik faturası nedeniyle yaşadıkları sorunları anlattı. Çiftçiler faturaların usulsüz yazıldığını belirtti.

Mardinli çiftçiler elektrik faturalarına isyan etti: “Elektrik borcum 2,5 milyon; tarlamı satsam 5 milyon”

GERÇEK GÜNDEM -

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'nın başkanlık ettiği heyet Mardin'e çıkarma yaptı.

CHP heyeti dün gerçekleştirilen üye katılım toplantısının ardından yurttaşları ziyaret ederek sorunları dinledi.

FATURA ÇIKARTILMIYOR, BORÇ ELLE YAZILIYOR

Mardinli çiftçiler CHP'li Salıcı'ya elektrik faturalarının fahiş boyuta geldiğini anlattı. Öte yandan çiftçiler kendilerine fatura çıkartılmadığını, elle miktarın yazıldığını ve IBAN numarası verildiğini söyledi. Bütün çiftçiler elektirk borçlarının olduğunu belirtti.

Bir çiftçinin firmanın çiftçi desteği olarak faturanın bir miktarını devletten firmanın aldığını, daha fazla ödeme alınabilmesi için hayali borçlar çıkartıldığını söylemesi dikkat çekti. Çiftçi, "Devletten alıyor, benden de ne koparırsa" dedi.

Çiftçi, "Bize ödemeyi yaparken elle yazılmış IBAN veriliyordu. Dekontu veriyorduk. Yine borçlu kalıyoruz. Hala borçluyuz. Borç deniz gibi bitmiyor. Eskiden 6 aydı, şu anda her ay fatura çıkartıyorlar. Şu anda borcum 1 buçuk - 2 milyon. İcrayı da hesaplıyorlar. Desteğimi de alıyorlar. Destek nereye gidiyor onu da bilmiyoruz. Burada bütün çiftçi borçlu. Bizim destekler direk oraya gidiyor, faturaya mı gidiyor direk icraya mı bizim çiftçi de hesabını bilmiyor, onlar da hesabını bilmiyor. Deniz gibi para alıyorlar ama mağdur olan çiftçidir" ifadelerini kullandı.

Diğer bir çiftçi ise "2019 yılına kadar bütün borcumuzu ödedik. 2019 yılından sonra 2 buçuk milyon borcum var. 3 senede. 122 dönüm tarlamız var. Tarlayı satsam 5 milyon eder" dedi.

Etiketler
Mardin Elektrik Oğuz Kaan Salıcı