AKP Sözcüsü Çelik'ten 'Pınar Gültekin' açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yargı kararları hakkında, "Yargı mekanizması kararların en isabetli şekilde tamamlanması için kendi içinde değerlendirme süreçlerini hukuka uygun şekilde çalıştırmaktadır" dedi.

AKP Sözcüsü Çelik'ten 'Pınar Gültekin' açıklaması

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, tartışılan yargı kararlarına ilişkin olarak, "Hukuki süreçleri hassasiyetle takip edeceğiz" dedi.

AKP Sözcüsü Çelik, Twitter'dan yargı kararlarına ilişkin açıklama yaptı.

Çelik, "Mahkemelerin eksik ya da yanlış bulduğumuz kararlarının yeniden değerlendirilmesi için yargının kendi mekanizmaları ve süreçleri vardır. Yargı mekanizması kararların en isabetli şekilde tamamlanması için kendi içinde değerlendirme süreçlerini hukuka uygun şekilde çalıştırmaktadır. Hukuki süreç devam etmektedir. Yargı mekanizması çalışmaktadır. Yeniden değerlendirme süreçleri hukuk içinde bellidir. Hukuki süreçleri hassasiyetle takip edeceğiz" dedi.

NE OLMUŞTU?

Muğla'da Pınar Gültekin'i vahşice katleden Cemal Metin Avcı isimli erkeğe verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası 'haksız tahrikle' 23 yıla indirildi. Dün görülen duruşma sonrası Türkiye ayağa kalktı. Ülkenin yakından takip ettiği bu davada "haksız tahrik"le cezada indirim yapılması tepki çekti.

Etiketler
Ömer Çelik AK Parti