Bilkent'ten sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencilerinden de Ümit Özdağ paneline tepki: İptal edilsin

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden bir grup öğrenci, Atatürkçü Düşünce Kulübü tarafından yapılması planlanan ve Ümit Özdağ'ın katılacağı panelin iptal edilmesini istedi.

Bilkent'ten sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencilerinden de Ümit Özdağ paneline tepki: İptal edilsin

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde öğrenciler okullarında Atatürkçü Düşünce Kulübü tarafından yapılması planlanan ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın da katılacağı panele tepki gösterdi.

Evrensel'in haberine göre öğrenciler, okul yönetiminden etkinliğin iptal edilmesini talep etti. Ancak okul, etkinliğin mekanını ana kampüsten alarak Dolapdere Kampüsü'ne taşıdı.

Bilgi Santral Kampüsü'nde Bilgi Dayanışması ve Bilgili Susmuyor Platformu çağrısıyla toplanan öğrenciler, basın açıklaması gerçekleştirdi. Yabancı öğrencilerin de katıldığı açıklamada, üniversitelerde ırkçı ve gerici faaliyetlere yer olmadığı vurgulandı. "Yaşasın Halkların Kardeşliği" ve "Figth today for better tomorrow" sloganlarının atıldığı açıklamada, üniversitelerin gerici fikirlerin saldırılarından korunması ve akademinin özgürlüğünü garantiye alabilmek için dayanışmayı büyütme çağrısı yapıldı.

BİLKENT'TE DE PROTESTO EDİLMİŞTİ

17 Mayıs'ta Bilkent Üniversitesinde Atatürkçü Düşünce Topluluğunun düzenlediği söyleşiye katılan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, öğrencilerin protestosuyla karşılaşmıştı. “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atan öğrenciler topluca salonu terk etmişti. Özdağ’ı protesto edenler arasında bulunan Suriyeli bir öğrenci, dışarıda Zafer Partisinden bir görevli tarafından darbedildiğini belirtmişti.

Etiketler
Ümit Özdağ İstanbul Öğrenci Üniversite