Barış Terkoğlu: AKP, Şenyaşar ailesine 'şikayeti geri çekin, kardeşinizi hapishaneden çıkartırız' dedi

KP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin AKP Urfa Milletvekili Halil Yıldız'ın ailesi tarafından katledilen Şenyaşar ailesi "şikayeti geri çekin" teklifinde bulunduğu öğrenildi.

Barış Terkoğlu: AKP, Şenyaşar ailesine 'şikayeti geri çekin, kardeşinizi hapishaneden çıkartırız' dedi

Gazeteci Barış Terkoğlu, 14 Haziran 2018 tarihinde seçim çalışmaları sırasında 3’ü Şenyaşar ailesinden olmak üzere 4 kişinin öldürüldüğü olaya ilişkin yeni detaylar açıkladı.

Halk TV'de Sözüm Var programında konuşan Terkoğlu, Anadolu Ajansı'nın olay günü geçtiği haberi ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sözlerini hatırlatarak "Türkiye'ye teröristler saldırdı" şeklinde lanse edilmesine ilişkin olarak AKP Urfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba'nın özür dilediğini ve olayın aslının anlattığını söyledi.

Terkoğlu Fakıbaba'nın Cumhurbaşkanı bizzat aradığı söylediğini aktararak, "Burada bir terör hadisesi yok diye. Yanlış aileye taziyeye gidildi" ifadelerini dile getirdi.

Terkoğlu, "Cumhurbaşkanı da dahil herkes biliyor bu hadiseyi. Bunu biliyoruz" dedi.

FAKIBABA'NIN KALDIĞI KONUKEVİ BASILDI

Terkoğlu önemli iki bilgi vereceğini söyleyerek şöyle devam etti:

"Ahmet Eşref Fakıbaba "terör hadisesi değildir" dedikten sonra tehdit edildi, demiştim. Ahmet Eşref Fakıbaba bunları açıkladığı günün akşamında Urfa'da devlet konukevinde kalıyor. O konuk evini 50 kişi basıyor. Bu hadise gerçekleştikten sonra. Bu olayları gerçekleştiren milletvekilinin yandaşları tarafından. Neyse ki kendisinin korumaları var. Basamıyorlar odasını. Türkiye Cumhuriyeti'nin milletvekili... Ne yapacaksınız? Hastanedeki gibi linç mi edeceksiniz?"

ŞENYAŞAR AİLESİNE AKP'DEN "ŞİKAYETİ GERİ ÇEKİN" TEKLİFİ

Hadisenin Urfa'da büyük rahatsızlık yarattığını ifade eden Terkoğlu bunun üzerine Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'ye görev verdiğini söyledi.

Terkoğlu, "Mehmet Özhaseki bu sorunu çözmek üzere görevlendirilmiş. Şenyaşar ailesinin hayatta kalan ailesiyle temas kurulmaya çalışılmış. İlk temas Urfa Valiliği'nde kuruluyor" dedi.

Terkoğlu şöyle devam etti:

"AKP'li kritik bir isim ile Şenyaşar ailesi arasında bir görüşme yaşanıyor. Diyor ki; Siz adalet nöbeti tutuyorsunuz. Bu olay sürdükçe biz de zor durumda kalıyoruz. Bu sorunu çözmek istiyoruz diyorlar. Şenyaşar ailesini Adalet ve Kalıknma Partisi'nin genel merkezine davet ediyorlar. Orada ilk görüşme gerçekleşiyor. Aile dinleniyor ne olduğu anlatılıyor. İkinci bir görüşme daha yaşanıyor. Bir dosya hazırlanmış ve dosyada Şenyaşar ailesine ahlaksız bir teklif sunulmuş. Siz bu şikayetinizi geri çekin, adalet nöbetinizi bırakın biz gerekeni yapacağız. İki kardeşiniz tutuklu biliyorsunuz. Onu da serbest bıraktıracağız."

Terkoğlu, "artık Adalet ve Kalkınma Partisi mi tutukluyor. Öyle mi Türkiye Cumhuriyeti'nde" diyerek tepki gösterdi.

Etiketler
Barış Terkoğlu Halil Yıldız Mehmet Özhaseki Milletvekili