ÇGD'den 'Sosyal medya yasası'na dezenformasyon tepkisi: Suçluyuz, çünkü Erdoğan'ın sözlerini haberleştiriyoruz

Sosyal medya yasasına tepki gösteren ÇGD, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini alıntılayarak "Suçluyuz, çünkü AKP'li cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini haberleştiriyoruz" dedi.

ÇGD'den 'Sosyal medya yasası'na dezenformasyon tepkisi: Suçluyuz, çünkü Erdoğan'ın sözlerini haberleştiriyoruz

AKP ve MHP’nin seçimler öncesinde Meclis’e sunduğu; basın ve sosyal medya alanı açısından yeni yaptırımlar öngören ve basın ve ifade özgürlüğü kapsamında tepkilere neden olan yasa teklifinin görüşmeleri TBMM Adalet Komisyonu’nda devam ediyor. “Sosyal medya yasası” olarak bilinen teklife Çağdaş Gazeteciler Derneği bir kez daha tepki gösterdi.

ÇGD tarafından Twitter'dan yapılan açıklamada, "TBMM Adalet Komisyonu’nda medya/sosyalmedya alanını kontrol etmeyi amaçlayan yasa teklifi hızlıca yasalaşıyor. Yasalaştığında internet ortamında siyasi baskı, haber sitelerini kapsayacak şekilde ağırlaşacak. Ancak #GazetecilikHapsedilemez" dedi.

AKP-MHP teklifiyle "hatalı bilgiyi alenen yayma suçu " adım adım yasallaştığını söyleyen ÇGD, "Bu suçlamayla peki kim/kimler yargılanacak? Kim kamu düzenini, barışını bozmaya elverişli bilgi yayıyor? Soruyoruz EĞER DEZENFORMASYON SUÇSA SİZCE KİM SUÇLU?" diye sordu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın sözlerini aktaran ÇGD, "Evet Suçluyuz. Çünkü AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini haberleştiriyoruz" dedi.