Divriği Kültür Derneği'nden 36'ncı buluşma: Direnen Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri onur konuğu olarak davet edildi

Divriği Kültür Derneği tarafından yapılan açıklamada, "36.Pilav ve Kültür Şenliğimizi, ekosistemin sürdürebilirliği için mücadele eden doğal yaşam savunucusu tüm insanlarımıza, ekoloji platformlarına atfediyoruz." denildi.

Divriği Kültür Derneği'nden 36'ncı buluşma: Direnen Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri onur konuğu olarak davet edildi

Divriği Kültür Derneği'nin düzenlediği Geleneksel 36.Pilav ve Kültür Şenliği, 12 Haziran'da yurttaşları bir araya getirecek.

Etkinlik İstanbul Kemerburgaz'da Fatih Çeşmesi tabiat parkında gerçekleştirilecek. Etkinlik ile derneğin üyeleri ve dostlarıyla olan birliğini, beraberliğini ve dayanışmasını güçlendirmesi hedefleniyor.

Şenlik kapsamında Sivas Divriği yöresi başta olmak üzere Türkiye'nin tüm halklarına ait ezgilerin seslendirildiği sahne programı, çocuk atölyeleri, sergiler, söyleşiler ve stant alanları yer alacak. Şenliğin onur konukları olarak ise 'kayyum' rektöre karşı, bilimsel ve özerk üniversite mücadelesi veren Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri davet edildi.

Divriği Kültür Derneği tarafından yapılan açıklamada ise, "Derneğimiz, ülkemizin içinde bulunduğu anti-demokratik uygulamalara ve doğanın rant uğruna yok edilmesine karşı her zaman, her koşulda demokratik mücadele zemininde benzer kurum ve kuruluşlarla dayanışma içerisindedir. Bu kapsamda bu yıl yapılacak olan 36.Pilav ve Kültür Şenliğimizi, ekosistemin sürdürebilirliği için mücadele eden doğal yaşam savunucusu tüm insanlarımıza, ekoloji platformlarına atfediyoruz. Onur konuklarımız ise, Türkiye' de laik, demokratik, bilimsel eğitimi Boğaziçi Üniversite'sinde savunmak için nöbet tutan Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri olacaktır." denildi.

Şenlıkte; Oğuz Aksaç, Adem Aslandoğan, Sasa, Yola Düş, DKD Kadın Korosu sahne alacak. Programın sunumunu ise Orhan Aydın ve Helin Metin gerçekleştirecek.

Çocuk atölyeleri, oyun parkurları, el sanatları, sergiler, kültür sanat etkinlikleri, söyleşiler ve stant alanları da şenlikte konuklar ile buluşacak.

Divriği Kültür Derneği'nden 36'ncı buluşma: Direnen Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri onur konuğu olarak davet edildi - Resim : 1

Etiketler
Boğaziçi Üniversitesi Üniversite Divriği