Altılı masa toplandı: Gündemde aday süreci ve ekonomi var

Güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüş amacıyla bir araya gelen ancak bu bir araya gelişi her alanda perçinleyen 6 muhalefet partisi Gelecek Partisi ev sahipliğinde dördüncü kez toplandı.

Altılı masa toplandı: Gündemde aday süreci ve ekonomi var

Güçlendirilmiş parlamenter sistem amacıyla bir araya gelen ve geçtiğimiz aylarda ortak bir mutabakat metnini kamuoyu ile paylaşan 6 muhalefet partisi, bugün Gelecek Partisi ev sahipliğinde dördüncü kez bir araya geldi.

Geçtiğimiz ay Demokrat Parti’de buluşan 6 lider, toplantı sonrası yazılı bir açıklama yapmıştı. Geçen ayki toplantı yaklaşık 6 saat sürmüş ve liderler toplantı sonrası birlik mesajı vermişti.

Saat 18.30’da Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partinin genel merkezine gelerek diğer beş partinin liderini beklemeye başladı. Davutoğlu’nu kapıda kurmayları karşıladı.

Bu ayki toplantının gündem maddelerinden birinin cumhurbaşkanı adaylığı konusu olması bekleniyor. Liderlerin cumhurbaşkanı adayını belirlemesi bu toplantı için beklenmezken, aday açıklama sürecinin netleşmesi bekleniyor.

DAHA ÖNCE YAZILI AÇIKLAMA YAPILMIŞTI

Geçtiğimiz ay Demokrat Parti’de Gültekin Uysal’ın ev sahipliğinde bir araya gelen liderlerin yaklaşık 6 saat süren toplantısı sonrası yazılı bir açıklama yapılmıştı.

Demokrat Parti’de yapılan toplantının ardından 6 partinin kurmaylarının her hafta toplandığı ifade edilirken bugünkü toplantıda kurmayların Genel Başkanlara sunduğu raporların değerlendirilmesi bekleniyor.

Ayrıca bugün yapılan toplantıda 6 partinin ortak duruşu, ilkeleri ve değerlerinin de somutlaştırılması da gündemdeki konulardan biri olacak. Bunun yanında cumhurbaşkanı adayı konusunda da bir yol haritasının belirlenmesi bekleniyor. Aday isminin hemen açıklanmayacağı düşünülürken, adayın kamuoyu ile paylaşılması konusunda takvimin netleşebileceği ifade ediliyor. Aynı zamanda masada bugün ortak ilkeler ve partilerin ortak duruşunun da konuşulacağı söyleniyor. Bunun yanında seçim güvenliği konusu ve ekonomi de bugün altı liderin konuşacağı konular arasında yer alıyor.

DAVUTOĞLU BASIN MENSUPLARINI SELAMLADI

Toplantı saatinden yaklaşık yarım saat önce Genel Merkez’e gelen Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, diğer liderlerin gelmesini beklerken basın mensupları ile sohbet etti. Parti genel merkezinden çıkarak basın için kurulan platforma yanaşan Davutoğlu, basın mensuplarına “kolay gelsin” dedikten sonra bir süre sohbet etti. Davutoğlu basın mensuplarına bu sürecin en zor görevini üstlendiklerini söyleyerek “emekçisiniz” dedi.

LİDERLER GELECEK PARTİSİ’NDE

Gelecek Partisi’nin ev sahibi olduğu toplantıya ilk gelen isim Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu oldu. Davutoğlu, Karamollaoğlu ve kurmaylarını kapıda karşıladı. İki lider selamlaşarak basın mensuplarını da selamladıktan sonra genel merkez binasına girdi. Parti binasına ikinci gelen isim ise geçtiğimiz toplantının ev sahibi olan Gültekin Uysal oldu. Davutoğlu, Uysal’ı da kapıda karşılayarak parti binasına davet etti.

Gelecek Partisi binasına üçüncü gelen lider, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Kılıçdaroğlu ve kurmayları da basın mensuplarını selamladıktan sonra parti binasına girdi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, parti binasına gelen dördüncü isim oldu. Akşener ve kurmayları da basın mensuplarını selamlayarak parti binasına girdi.

Toplantıya son gelen isim ise, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan oldu. Babacan’ın da gelmesi ile liderlerin toplantısı saat 19:05 sularında başladı.

Toplantının Gelecek Partisi binasının üçüncü katında yapılacağı bilgisi verilirken, kaç saat süreceği hakkında net bir bilgi verilmedi. Toplantı sonrası sözlü ya da yazılı bir açıklama yapılmadı.

(Video: Gerçek Gündem - Elif Ünsal)

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Gelecek Partisi Altılı masa Muhalefet