Abdullah Zeydan, Demirtaş’ın kalp krizi geçirdiği geceyi anlattı: 'Başı göğsünün sağ tarafına düşmüştü, titriyordu...'

HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın basın danışmanı Zınar Karavil’in kaleme aldığı ‘Demirtaş’ın Beyaz Sandalyesi’nde bir bölüm yayımlandı.

Abdullah Zeydan, Demirtaş’ın kalp krizi geçirdiği geceyi anlattı: 'Başı göğsünün sağ tarafına düşmüştü, titriyordu...'

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın basın danışmanı Zınar Karavil’in kaleme aldığı ‘Demirtaş’ın Beyaz Sandalyesi’nde dikkat çeken bir kısım yayımlandı.

Eski HDP Milletvekili Abdullah Zeydan, Karavil’e Demirtaş’ın kalp krizi geçirdiği süreci anlattı. Tele1'in aktardığına göre Zeydan, Demirtaş’ın hastaneye günler sonra götürüldüğünü ifade ederek şunları söyledi:

“Selahattin Başkan’ın erken uyanıp aşağı indiğini, kahvaltıyı aldıktan sonra yukarı çıkacağını düşündüm. Birkaç saniye sonra bir inleme sesi duyar gibi oldum. Emin olmak için hafifçe doğruldum, inleme sesini yeniden duyunca hemen yataktan fırladım ‘Başkan! Başkan!’ diye bağırarak merdivenlerden aşağı koştum.”

'BAŞI GÖĞSÜNÜN SAĞ TARAFINA DÜŞMÜŞTÜ'

Zeydan, Demirtaş’ı gördüğünde aralıklarla titrediğini belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“Aşağı indiğimde Selahattin Başkan’ı pencerenin önünde plastik beyaz sandalyede kendinden geçmiş, başı göğsünün sağ tarafına düşmüş şekilde aralıklarla titrediğini gördüm. Bu durumu görünce hemen yardım butonuna koştum. Sonra tam tersine yönelmiştim ki, ben yetişene kadar titremeleri şiddetlendi ve plastik sandalyeyle birlikte geriye doğru devrildi. Boynu duvara yapışık haldeydi”

Demirtaş’ın kalp sorunu olduğunu da söyleyen Zeydan, tutuklandıktan kısa bir süre sonra da hastaneye götürüldüğünü belirtti.

'KALP MASAJINI DAHA ŞİDDETLİ YAPMAYA BAŞLADIM'

Zeydan, titremenin bir anda kesildiğini gözlemlediğini ve bu esnada yardım butonuna birkaç defa bastığını söyleyerek şöyle söyledi:

“İlk etapta tek elimde pek de şiddetli yapmadığım kalp masajını, bu kez iki elimle ve daha şiddetli yapmaya başladım. Tam o esnada odanın kapısı açıldı ve görevliler içeri girdi. ‘Hemen 112’yi arayın’ dedim. Bir memur koşarak dışarı çıktı. Bir diğeri, sehpanın üzerinde duran Selahattin Başkan’ın başının altına yerleştirmem için bana uzattı.”

'SELAHATTİN BAŞKAN BANA SAKİN OLMAMI SÖYLEDİ'

Bir süre sonra Demirtaş’ın kollarını hareket ettirdiğini gördüğünde içinin rahatladığını ifade eden Zeydan, Demirtaş’ın kendisini sakinleştirdiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Görevliler Selahattin Başkan’ı öyle görünce işin ciddiyetini anladılar. Biri savunmaya geçer gibi ‘Biz hemen geldik’ dedi. Bunun üzerine bağırarak ‘Ne hemeni lan!’ diye bağırdım. Durumdan ötürü şoke haldeydim. Öyle bir durumda bile Selahattin Başkan bana sakin olmamı, görevlilere de benim telaşlandığımı söyledi.

Etiketler
Ordu Selahattin Demirtaş HDP