AKP'nin gençlik programı dönüşünde kaza: 3 kişi hayatını kaybetti, detaylar ortaya çıktı

Üniversite öğrencilerini taşıyan otobüsün Niğde'de kaza yapması sonucu 3 kişi hayatını kaybetti. Hem iktidar hem muhalefet partileri taziye mesajı yayınladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şoförün direksiyon başında uyuduğunu duyurdu.

AKP'nin gençlik programı dönüşünde kaza: 3 kişi hayatını kaybetti, detaylar ortaya çıktı

AKP tarafından Adana'da düzenlenen organizasyona katılan ve dönüş yolunda bulundukları otobüs Niğde'de şarampole devrilen 3 genç hayatını kaybetti, 41 kişi yaralandı.

Yaralıların Niğde, Bor, Ereğli ve Ulukışla hastanelerine sevk edildiğini belirten Niğde Valisi Mustafa Koç, "Hafif yaralı olan arkadaşlarımızla görüşmemizde kendilerinin büyük çoğunlukla Selçuk Üniversitesi öğrencisi olduklarını ifade ettiler" diye konuştu.

AKP'LİLER MESAJ YAYINLADI

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, kazanın Adana'da düzenlenen gençlik programından Konya'ya dönerken yaşandığını belirterek, "Çok üzgünüz, hayatını kaybeden 3 genç kardeşimize Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve teşkilatımıza sabırlar, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun" mesajını paylaştı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Başımız sağ olsun. Konya'dan Adana programımıza gelen 3 kardeşimizi dönüş yolunda otobüs kazasında yitirdik. Çok üzgünüz. Allah rahmet eylesin. Yaralılarımıza şifa diliyoruz." diye yazdı.

KILIÇDAROĞLU: MEKANLARI CENNET OLSUN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere muhalefet partilerine mensup birçok siyasetçi gençlerin ölümü sonrası taziye mesajı paylaştı.

Kılıçdaroğlu, "Adana dönüşü yaşanan trafik kazasında hayatını kaybeden evlatlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekanları cennet olsun" dedi.

AKP'nin gençlik programı dönüşünde kaza: 3 kişi hayatını kaybetti, detaylar ortaya çıktı - Resim : 1

ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kazada yaşamını yitiren öğrenciler için başsağlığı mesajını paylaştı: "Adana’da gerçekleştirdiğimiz gençlik şöleninden Konya’ya dönerken elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden 3 genç kardeşime Allah’tan rahmet, ailelerine sabır niyaz ediyorum. Yaralanan evlatlarımıza acil şifalar diliyorum."

SOYLU: SABAH KAZA OLUR OLMAZ SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZI BİLGİLENDİRDİK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kazaya ilişkin şu bilgileri verdi:

"Sabah 04.15’te Adana’dan Konya'ya giderken 44 evladımızı taşıyan otobüs şarampole yuvarlanmak suretiyle takla atmış ve hepimizi hüzne boğan bir trafik kazasıyla karşı karşıya kalmış bulunuyoruz. 44 evladımızın öncelikle hem Niğde Bor hem Niğde Devlet Hastanesi, ardından da bir bölümünün de Konya Ereğli Devlet Hastanesi'ne sevkleri gerçekleşti. Kaza yerinde 2 kardeşimizi kaybettik. Hastaneye sevkinde de yine bir kardeşimizi sevkinin hemen akabinde kaybettik. Şu anda 12’si Konyada'ki Ereğli’den merkez Şehir Hastanesi'ne getirildi ve onlar oradan taburcu edildiler. 5 kardeşimiz yoğun bakımda. Toplam 28 kardeşimiz gözlem altında. Diğerlerinde bir hayati tehlike söz konusu değil. Yoğun bakımda da tüm imkanlarla doktorlarımız takip ediyorlar. Tüm imkanlarını ortaya koymaya çalışıyorlar.

'KAZA, ŞOFÖR UYUDUĞU İÇİN MEYDANA GELDİ'

Kazanın, şoförün uyumasından kaynaklandığı, kendisinin verdiği beyandan ortaya çıkıyor. Elbette ki acımız büyük. Sabah kaza olur olmaz Cumhurbaşkanımızı bilgilendirdik. Bu saatten itibaren de birçok kez kendilerine bilgi arz ettik. Cumhurbaşkanımızın da bu konudaki üzüntüleri dile getirdi. Bu genç kardeşlerimizin, dava arkadaşlarımızın her birinden gelecek adına, ailelerin, bizlerin büyük ümit beslediği bu arkadaşlarımızın herbirini Allah cennetiyle, cemaliyle buluştursun temennimiz var. Ailelerine, AK Parti ailemize Allah sabır versin ve tekrar baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz."

SAĞLIK BAKANI KOCA: YARALILARIN TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Cumhurbaşkanımızın katılımıyla dün Adana’da gerçekleşen Gençlik Programı dönüşü Niğde- Konya Ereğli yolunda elim bir trafik kazası yaşandı. 2 kişi olay yerinde, 1 kişi ise hastanede hayatını kaybetti. 3’ü ağır olmak üzere tedavi altında 40 yaralımız var. 1 kişi taburcu edildi. Aramızdan ayrılan üç arkadaşımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralıların tedavisi 5 hastanemizde devam ediyor. Çabamız bir an önce iyileşmeleri için. Büyük geçmiş olsun" ifadesini kulandı.

Etiketler
Süleyman Soylu Niğde Muhalefet Öğrenci