Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum’un Kavala davası yorumuna tepki geldi: 'Bu cevabı veren öğrenci olsa dersten geçemez”

Gazeteci Barış Pehlivan'ın 'Gezi kararının arkasında Mehmet Uçum var' demesinin ardından Cumhurbaşkanlığı başdanışmanı Mehmet Uçum'dan yanıt geldi. Uçum, "Külliyen yalan" dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum’un Kavala davası yorumuna tepki geldi: 'Bu cevabı veren öğrenci olsa dersten geçemez”

Gazeteci Candaş Tolga Işık TV100'de yayınlanan Az Önce Konuştum isimli programında Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Uçum'u ağırladı.

Işık, Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan'ın Gezi davası kararı ile ilgili yazdığı yazıyı gündeme getirerek, "Kavala Davası ile ilgili kararın arkasında Uçum’un etkisi var" sözlerini aktardı.

Uçum,"Külliyen yalan, yargısal süreçlerde hoşlarına gitmeyen kararlar çıkınca, bunun başka etkiler üzerinden olduğu şeklinde bir kurgu kuruyorlar" diyerek yanıt verdi.

Uçum, programın devamında Kavala hakkında verilen AİHM kararının uygulanmaması hakkındaki tartışmalara da yorumda bulundu.

“BU CEVABI VEREN HUKUK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİSİ OLSA CEZA HUKUKU DERSİNDEN GEÇEMEZ”

Emekli askeri savcı, avukat Salim Şen, Uçum'un sözlerine sosyal medya hesabından yanıt verdi:

"C.Başkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum diyor ki “AİHM kararları bağlayıcı değil yönlendiricidir. Mahkeme dilerse kabul eder uyar, dilerse başka bir karar verir” Bu cevabı veren hukuk fakültesi öğrencisi olsa, ne ceza hukuku ne de anayasa hukuku dersinden geçemez!"

"ERDOĞAN'IN SÖZÜNÜ DİNLEDİĞİ KİŞİ O"

Barış Pehlivan 24 Şubat 2022 tarihli yazısında şunları kaydetmişti:

Kavala ve Gezi konusunda ceza verilmesini en çok isteyen isim Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkan Vekili Mehmet Uçum. Deniyor ki Kavala toplantılarında aksi görüşlere rağmen Erdoğan’ın sözünü dinlediği kişi de o. Sonuçta, 21 Mart’a bir aydan az kaldı. Yazdığım kötü senaryoların mahkeme salonundan çıkmamasını isterim. Lakin, biliyorum ki karar adliyede verilmiyor, hesap “yukarıdan” kesiliyor. Asıl hükmü ise kuşkusuz tarih verecek.

Etiketler
Mehmet Uçum Barış Pehlivan Cumhurbaşkanlığı