AKP'li belediyelerin arsa satışlarına tepki: 'İstanbul'a ihanet etmeye devam ediyorlar'

AKP’li Üsküdar Belediyesi ve AKP'li Başakşehir Belediyesi tarafından alınan arsa satışı kararlarına tepkiler sürüyor. CHP'li Meclis üyeleri Hayrettin Özbakır ve Doğan Tekel

AKP'li belediyelerin arsa satışlarına tepki: 'İstanbul'a ihanet etmeye devam ediyorlar'

İstanbul'da AKP'li Başakşehir Belediyesi Olimpiyat Stadı yakınlarındaki milyonlarca lira değerindeki iki arazisini daha satma kararı aldı.

AKP'li Üsküdar Belediyesi ise Çengelköy'de de yer alan Boğaz manzaralı arsalarını satışa çıkartıyor.

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) üyeleri Halk TV'ye yaptıkları açıklamalarla.

CHP'li İBB - Başakşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hayrettin Özbakır ve CHP'li İBB ve Üsküdar Belediye Meclis üyesi Doğan Tekel yaptıkları açıklamalarda belediyelerin şüpheli kararlarına ve AKP'nin uygulamalarına yönelik eleştirilerini sıraladı.

"ELDE AVUÇTA NE VARSA SATILMAYA BAŞLANDI"

CHP'li Doğan Tekel, "Bir çok arsa satışı yapıldı. Bu satışlar daha evvel de yapılıyordu. Bir şeyin altını çizmem gerekirse Üsküdar'da kasasında 250 milyon lira olduğu ifade eden bir belediye başkanımız var. Ona rağmen elde avuçta ne varsa satılmaya başlandı." ifadeleriyle belediyenin bütçesindeki sorunları ve şüpheleri hatırlattı.

Tekel, "İstanbul İBB'de hiçbir arsanın satışına okey vermeyen AK Parti anlayışı Üsküdar'a gelince her türlü arsanın satışını rahatlıkla gerçekleştirebiliyor. Çifte standardı tüm İstanbul halkına, kamuoyunun takdirine sunmak isterim." dedi.

"HABİTAT ÖDÜLLÜ GÜZELİM GÖLETİ BETONA GÖMEN BİR BELEDİYE"

CHP'li Hayrettin Özbakır da arsa satışlarına tepki gösterdi. Özbakır, "Başakşehir Belediyesi 2022 Mayıs ayı gündeminde yine talana doymadı. Başakşehir'imizdeki 110 bin metrekare arsaya yine satış yetkisi aldılar.

Özbakır, "Başakşehir Belediyeis, habitat ödüllü güzelim göleti betona gömen bir belediye. Ama doymadılar. Daha mayıs ayındaki meclis gündeminde ne yazık ki AKP'li meclis üyelerinin oy çokluğu ile yine uzun bir metrekareyi satıp İstanbul'a ihanet etmeye devam etmektedirler." ifadelerini kullandı.

Başakşehir'in 2009'da yüzde 70'inin boş arazi olduğunu aktaran CHP'li Belediye Meclis üyeleri belediyenin her yıl yüzde 50'sini arsa satarak karşıladığını hatırlattı. Öte yandan AKP'li Başakşehir Belediyesi bankalardan 161 milyon liraya kadar kredi kullanabilmek için de yetki aldı.

Etiketler
Üsküdar Belediyesi Başakşehir Üsküdar İstanbul