10 Ekim firari sanıklar davasında itirafçı: 'Suriye’ye giderken askerler yardım etti, rahatlıkla gidip dönüyorduk'

10 Ekim Ankara Katliamı'nın firari sanıklar davasında tanık olarak dinlenen IŞİD Adıyaman sorumlusu Mustafa Dokumacı'nın eşi Ulkar Mammadova Suriye'ye geçerken askerlerin kendilerine yardım ettiğini söyledi.

10 Ekim firari sanıklar davasında itirafçı: 'Suriye’ye giderken askerler yardım etti, rahatlıkla gidip dönüyorduk'

10 Ekim Ankara Katliamı’nın firari sanıklar davasının 15'inci duruşması bugün Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Katliamın firari sanıklarından olan ve 2019 yılında yaşamını yitiren IŞİD Adıyaman sorumlusu Mustafa Dokumacı’nın eşi Ulkar Mammadova'nın itirafçı olmasının ardından makemede tanık olarak dinlenmeye başlandı. Mammadova, Suriye’ye geçerken askerlerin kendilerine yardım ettiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Biz Suriye’ye giderken sınır yoktu, açık bir tarlaydı. Askerler çantamıza yardım etti. Rahatlıkla gidip dönüyorduk. Türkiye’de yapılan terör eylemlerinden sonra IŞİD Türkiye ketibesini feshetti. IŞİD, Türkiye’den gelen askerlere ondan sonra hiçbir yöneticilik vermedi."

MAMMADOVA BERAAT ETMİŞ

Mammadova, kırmızı bültenle aranmasına, uzun süre IŞiD içinde kalmasına, Adıyaman sorumlusu eşine ve örgüt üyeleriyle yakın ilişkilerine rağmen teslim olduktan sonra yargılandığı davada beraat ettiği öğrenildi.

Etiketler
Ankara Adıyaman Ordu IŞİD