Dünyanın en saçma binasında yıkım başladı

İnternet arama motoru Google’da ‘Dünyanın en saçma binası’ yazılıp arama yapıldığında yaklaşık 300 bin sonuç arasında ilk sırada çıkan Kahramanmaraş'taki 18 katlı Özel İdare İş Merkezi binasının 5 katı yıkıldı.

Dünyanın en saçma binasında yıkım başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesiyle başlayan süreçte hayata geçirilecek proje çerçevesinde 40 dönümlük alana sahip adada 25 yapı ve 300 bağımsız birim yer alıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından 2019 yılında yıkılmasına karar verilen bina ve çevresinde 2 ay önce yıkım işlemlerine başlanmış, alanda önce eski adliye binası, daha sonra eski emniyet müdürlüğünün bazı birimlerinin içinde bulunduğu binaların yıkımları gerçekleşmişti. Yapılması planlanan şehir meydan projesinde en büyük yapıt olan 18 katlı Özel İdare İş Merkezi binasının 5 katı da yıkıldı.

Dünyanın en saçma binasında yıkım başladı - Resim : 1

''TARTIŞMA KONUSU OLMUŞTU''

Yıkımla ilgili açıklamada bulunan Başkan Güngör, “Bildiğiniz gibi bu bina çok tartışma konusu oldu ve Google arama motorunda da ‘Dünyanın en saçma binası’ olarak yer aldı. O bir tarafa burası o günün şartlarında 18 katlı olarak yapılmış. Yapıldığından bugüne kadar da tartışma konusu olmuş. Binanın şehir siluetini bozması, boşluk alanlarının çok olması nedeniyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile birlikte dönüşüm projesi başlattık” dedi. (İHA)

Etiketler
Google Kahramanmaraş