Türkiye'nin gündeminde bugün neler var?

Türkiye'nin gündeminde bugün neler var? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasi parti liderleri ve bakanların bugünkü programı...

Türkiye'nin gündeminde bugün neler var?

GERÇEK GÜNDEM

Türkiye'nin gündemi hareketli geçiyor. Siyasiler her gün çeşitli programlara katılarak açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan'ın programından CHP Heyeti'nin Hatay'daki ziyaretlerine, ilk teravihten Ukrayna'dan gelen öğrencilerle ilgili açıklamaya kadar bugün ülke gündemindeki önemli başlıklar şöyle...

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Belediyesi Merkez Kütüphanesi'nde düzenlenecek "Fatih'te Genç Projeler" programının açılışına katılacak. Erdoğan'ın programı saat 14.00'te başlayacak.

CHP Ekonomi Masası ise bugün Hatay'da olacak. CHP Parti Sözcüsü ve Ekonomi Masası Başkanı Faik Öztrak başkanlığındaki Ekonomi Masası Heyeti bugün saat 10.00'da Antakya Ayakkabıcılar Sitesi'nde ayakkabıcılar ile buluşacak, ardından saat 11.00'de Antakya Mobilyacılar Sitesi'nde mobilyacılar ile bir araya gelecek. Ardından Antakya Ziraat Odası ziyareti gerçekleştirilecek. Saat 13.30'da İskenderun EXPO 2021'de Hatay alanını ziyaret edecek olan CHP Heyeti, saat 16.00'da Dörtyol'da Balkan buluşması ile günü noktalayacak.

BAKANLARIN PROGRAMI

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, saat 10.00'da Ankara'da AA Savaş Muhabirliği Eğitimi Sertifika Töreni'ne katılacak.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, saat 10.00'da Rize'de "Meslek Liseleri Aileler ile Buluşuyor" programına iştirak edecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, saat 10.00'da İstanbul'da Yerel Yönetimler Bilim Merkezleri Destek Programı imza törenine katılım sağlayacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Fransa'da Avrupa Konseyi Kültür Bakanları Konferansı'nda yer alacak.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ise saat 11.15'te Ankara'da Kolombiya Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Marta Lucia Ramirez ile ortak basın toplantısı düzenleyeceği duyuruldu.

İLK TERAVİH BUGÜN

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bugün saat 20.57'de, geçtiğimiz yıllarda cami olarak kullanıma açılan Ayasofya'da ilk teravih namazını kıldıracak.

UKRAYNA'DAN GELEN ÖĞRENCİLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPILACAK

Günün bir diğer önemli toplantısı ise YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'a ait. Özvar, savaş nedeniyle Ukrayna'dan Türkiye'ye gelen öğrencilerin durumuyla ilgili açıklama yapacak. Özvar, öğrencilerin yatay geçiş ve özel öğrencilik şartlarına ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

Etiketler
Türkiye