NATO Zirvesi'nde parti devleti görüntüsü; Devlet masanın ucunda kaldı

Gazeteci Barış Terkoğlu, NATO Zirvesi'nde heyetler arası görüşmede diplomatlar yerine AKP'li isimlerin yer almasını eleştirerek "devlet nerede" diye sordu.

NATO Zirvesi'nde parti devleti görüntüsü; Devlet masanın ucunda kaldı

Gazeteci Barış Terkoğlu, Halk TV'de Sözüm Var programında Türkiye'nin yıllarca uluslararası görüşmelerinde bulunmuş bir isimle konuştuğunu kaydederek, Türkiye'nin Ukrayna politikasının sözücüsünün kim olduğunu sordu.

Son dönem her ağızdan ayrı bir ses çıktığını ve hatta birbirleriyle çelişen açıklamalar olduğunu ifade eden Terkoğlu, "Böyle olmaz. Kimse sözcü bir tane olur. Tek ağızdan çıkar. Deriz ki işte hükümetin Ukrayna politikası budur" sözleriyle eleştirdi.

Brüksel'deki NATO Olağanüstü Zirvesi'nden heyetler arası görüşmelerden fotoğrafları gösteren Terkoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın yanı sıra AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak'ın heyet içinde yer almasına dikkat çekti.

NATO Zirvesi'nde parti devleti görüntüsü; Devlet masanın ucunda kaldı - Resim : 1

Terkoğlu, "Peki devlet nerede? Devlet fotoğrafın ucunda. Basat Öztürk. Türkiye'nin NATO Daimi Temsilcisi. 37 senedir dışişlerinde politika üreten, devletin içinde, AKP'den öncede var sonrasında da Tanrı uzun ömür versin olsun. Sizin o büyükelçinizi bak nereye fırlatmışlar. Böyle devlet politikası olmaz" dedi.

Aynı zirvede bir başka heyet ile görüşme fotoğrafını gösteren Terkoğlu yine kıdemli diplomat Basat Öztürk'ün masanın en ucunda yer aldığına dikkat çekti. Terkoğlu, "Cumhurbaşkanının zihninde devlet ile hükümet arasındaki devlet ile AKP arasındaki çizgiler silinmiş durumda. O yüzden bu heyeti al hangi takıma koysan oynar derler ya öyle" dedi.

NATO Zirvesi'nde parti devleti görüntüsü; Devlet masanın ucunda kaldı - Resim : 2

"BU SÜREÇ EGEMEN BAĞIŞ İLE BAŞLADI"

Moderatör Şirin Payzın ise, bu sürecin eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış döneminde başladığını söyledi. Payzın, "Beyaz Saray'da bile not tutan kişi haline gelmişti. Diplomatlar yoktu. Trump döneminde ise damatlar diplomasisi diye bir şey vardı" diye kaydetti.

"RİZE MİLLETVEKİLİ NEDEN O MASADA?"

Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak'ın özgeçmişini paylaşan Terkoğlu, "Çeşitli futbol federasyonlarında, güreş federasyonlarında bir de bir ara gençlik ve spor bakanı da yapıldı. Ancak özgeçmişinde dışişleri bürokrasisi yok ancak Osman Aşkın Bak orada" ifadesini kullandı.

Etiketler
NATO Ordu Barış Terkoğlu