Erdoğan: Şehit ve gazilerimizin asıl mükafatı Allah katında verilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Övünç Madalyaları töreninde yaptığı konuşmada "Şehitlerimizin ve gazilerimizin asıl mükafatlarının ebedi alemde Allah katında verileceğini biliyoruz" dedi.

Erdoğan: Şehit ve gazilerimizin asıl mükafatı Allah katında verilecek

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Övünç Madalyaları Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Sözlerinin başında şehit ve gazilerin haklarının ödenemeyeceğini belirten Erdoğan, "Bu topraklar can verip canından aziz bildiği vatanı namahrem ellere teslim etmeyen kahramanların vatanıdır. Bayrağımız nazlı nazlı dalgalanıyorsa, ezanlarımız gök kubbeyi çınlatmayı devam ediyorsa hiç şüphesiz bu önce Allah'ın yardımı, sonra şehit ve gazilerimizin fedakarlığı sayesindedir" ifadesini kullandı. Ardından şunları kaydetti:

"Bizler bu madalyalarla sadece onların aziz hatıralarına olan hürmetimizi, minnet duygularımızı ifade ediyoruz. Şehitlerimizin ve gazilerimizin asıl mükafatlarının ebedi alemde Allah katında verileceğini biliyoruz. 'Şüphesiz onların kötülüklerini örteceğiz, onları altından ırmaklar akan cennete koyacağız' diyor. 'Allah yolunda öldürülenlerin sakın ölüler sanma, bilakis onlar diridirler.'

- Aziz şehitlerimizin geride bıraktıkları emanetlerine sahşip çıkmayı, devlet olarak en öncelikli vazifelerimizden biri olarak görüyoruz. Gazilerimizin kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürmeleri için çaba sarf ediyoruz. Şehit yakınlarımıza ve gazilerimize tanınan birçok imkan bulunuyor. Bu hakları ve imkanları burada tek tek saymayı zul addediyorum. Şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin meselelerinde her zaman yanlarındayım. Son 20 yıldır olduğu gibi gelecekte de sizleri en iyi, en mükemmel şartlarla buluşturmaya devam edeceğiz.

'TERÖRÜN İNSANLARIMIZIN ARASINA NİFAK TOHUMU EKMESİNE İZİN VERMEDİK'

- Yaşadığımız onca acıya rağmen terörün insanlarımızın arasına nifak tohumu ekmesine, bizi birbirimize düşürmesine asla müsaade etmedik. Onlar tehdit ettiler, biz tek bir geri adım dahi atmadık. Onlar yaktılar, biz inatla daha iyisini yaptık. Onlar yıktılar, biz daha sağlamını inşa ettik. Onlar zulmettiler, biz insanlarımıza şefkatle yaklaştık. Onlar sadece kan dökmenin mücadelesini verdiler, biz yaşatmanın mücadelesini verdik. Onlar birbirimizi bölmek için hamle yaptıkça biz 85 milyon olarak kardeşliğimize daha sıkı sarıldık. Kendilerinden olmayan herkese kurşun sıkanların, hayatı insanların zehir edenlerin karşısına millet ve devlet olarak hep birlikte dikildik.

'HER TARAFTA YATIRIMLAR HIZ KAZANIYOR'

Terörle mücadeleye karşı verdiğimiz mücadelenin neticelerini almaya başladık. Ülkemiz terörün her türlüsüyle, sınırlarımızın içinde ve dışında gerçekten önemli başarılara imza atıyorlar. Bir zamanlar çakalların gezdiği dağlarda, bugün kınalı kuzular geziyor. Türkiye, bölücü terör örgütünün baskı, şiddet ve zulmünden kurtuldukça her tarafta yatırımlar hız kazanıyor. Gençlerimiz, sokaktaki vatandaşlarımız yarına çok daha güvenle, umutla bakıyor. Türkiye'nin geleceğinde teröre ve terör destekli siyasete yer olmadığı gün geçtikçe daha iyi anlaşılıyor.

'ŞEHİTLERİMİZİN KANINI YERDE BIRAKMADIK'

- Dünya harp tarihini yeniden yazan, yerli ve milli insansız hava araçlarımızla Irak'taki, Suriye'deki terör baronlarına nefes aldırmıyoruz. Kanını döktükleri her masumun hesabını misliyle ödetiyoruz. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız. Terör örgütlerine yoldaşlık yapanlara, oy uğruna bölücü örgütün uzantılarıyla ittifak kuranlara, Yozgat'ta farklı, Trabzon'da farklı konuşanlara inat biz milletimizle birlikte yürümeye devam edeceğiz.

'21. YÜZYILA İNŞALLAH TÜRKİYE VE TÜRK MİLLETİ DAMGASINI VURACAKTIR'

- İstiklal Marşımızda ne diyor? 'Doğacaktır sana vadettiği günler Hakk’ın,
Kim bilir, belki yarın belki yarından da yakın.' Bugünümüz nasıl dünümüzden daha aydınlıksa, yarınımız da bugünümüzden çok daha huzurlu ve güvenli olacaktır. 21. yüzyıla inşallah Türkiye ve Türk milleti damgasını vuracaktır.

Etiketler
Hitler Recep Tayyip Erdoğan Şehit