Kadınlar Türkiye'nin dört bir yanında meydanlarda haykırıyor: 'Asla yalnız yürümeyeceksin'

Türkiye'nin dört bir yanında meydanlara çıkan kadınlar, katliamlar, adaletsizlikler ve sömürüye karşı birlikte yürüdü.

Kadınlar Türkiye'nin dört bir yanında meydanlarda haykırıyor: 'Asla yalnız yürümeyeceksin'

Türkiye'nin dört bir yanında kadınlar cinsiyet eşitsizliği, şiddet, sömürü ve kadınlara yönelik adaletsizliklere karşı sokaklara döküldü.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesi bir araya gelen kadınlar katledilen ve yitirilen isimleri de anarak eşitlik ve adalet taleplerini haykırdı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün bu yıl salı gününe denk gelmesi nedeniyle eylemler bugün gerçekleştirildi.

İSTANBUL

KADIKÖY

İstanbul 8 Mart Kadın Platformu'nun çağrısıyla saat 13.30 itibarıyla Kadiköy İskele Meydanı'nda toplanıldı. "Yoksulluğa, şiddete, sömürüye karşı mücadelemizi büyütüyoruz. Değiştirecek gücümüz var!" pankartı açıldı. "Kadınlar birlikte güçlü", "Kadın cinayetleri politiktir", "Trans cinayetleri politiktir" sloganları atıldı.

AVCILAR

İstanbul'un Avcılar ilçesindeki çeşitli kültür ve sanat derneğine üye kadınlar Havuz Meydanı’nda bir araya geldi. Meydanda erkekler tarafından öldürülen, çoğu kamuoyunda tanınan isimlerden oluşan kadınların resimleri sergilendi.

Meydana öldürülen kadınların sembolik ayakkabıları yerleştirildi. Kadınlar yapılan anma etkinliğinde daha sonra çalınan müzik eşliğinde dans etti, halay çekti. Etkinliği organize eden isimlerden Pevrüldane Dündar, "Yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü sembolik olarak resim ve çeşitli objelerle andık. Arkadaşlarımız bugünü umudu yitirmediğimizi göstermek için yas havasında kutlamak istemedi" dedi.

Kadınlar Türkiye'nin dört bir yanında meydanlarda haykırıyor: 'Asla yalnız yürümeyeceksin' - Resim : 1

KADIN MOTOSİKLETÇİLER 8 MART İÇİN CADDELERDEYDİ

İstanbul'da toplanan kadın motosikletçiler, trafikte ve sosyal hayatta kadınlara karşı işlenen şiddet olaylarına dikkat çekmek ve kadınların da sosyal hayatta aktif olarak yer almalarının önemini vurgulamak için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde motosiklet sürdü. Mecidiyeköy'de başlayan sürüş, Taksim, Beşiktaş, Ortaköy güzergahında devam ederek Beşiktaş Meydan'da son buldu. Sürüşe birçok kadınla birlikte onlara destek veren erkek motosiklet tutkunları da katıldı.

Kadınlar Türkiye'nin dört bir yanında meydanlarda haykırıyor: 'Asla yalnız yürümeyeceksin' - Resim : 2

ADANA'DA KADINLAR MEYDANDA

Adana'da çeşitli kadın sivil toplum kuruluşlarının çağrısıyla kadınlar, Seyhan ilçesi, Baraj Caddesi'ndeki Kasım Gülek Köprüsü'nde buluştu. Ellerindeki pankart ve dövizlerle çeşitli sloganlar atan kadınlar, Uğur Mumcu Meydanı'na yürüdü.

Kadınlar Türkiye'nin dört bir yanında meydanlarda haykırıyor: 'Asla yalnız yürümeyeceksin' - Resim : 3

Kadınlar Türkiye'nin dört bir yanında meydanlarda haykırıyor: 'Asla yalnız yürümeyeceksin' - Resim : 4

Etiketler
Türkiye