Koronavirüs önlemleri gevşetiliyor: 'Her gün 250 insan ölüyor maske kullanımı devam etmeliydi'

Gerçek Gündem, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın esnetilen önlemlere dair açıklamalarını yurttaşlara sordu.

HABER - KAMERA - KURGU: SEDAT ELBASAN/

Yaklaşık iki senedir tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye’de bugüne kadar 100 bine yakın insan hayatını kaybetti.

İlk koronavirüs vakasının görüldüğü günden itibaren alınan birçok karar ve önlemin sorgulandığı Türkiye’de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın esnetilen önlemlere dair açıklamaları da yeni bir tartışma konusu yarattı.

Gerçek Gündem, gevşetilen koronavirüs önlemleri hakkında vatandaşa fikrini sordu.

BEN ASLA MASKEMİ ÇIKARMAM

Mikrofon uzattığımız yurttaş "Bence hala hastalık çok, 2-3 değil ki her gün 200 300 arası insan ölüyor, ben maskemi çıkarmam maskesiz yerde de durmam" dedi.

Hala ölü sayılarının yüksek olduğunu söyleyen bir diğer vatandaş ise "Ne zaman ki vakalar sıfırlanır o zaman bu kararları tasvip ederiz bu haliyle kesinlikle katılmıyorum" şeklinde konuştu.

Koca’nın yeni kararları açıklamasının ardından Gerçek Gündem’e konuşan Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, "Türkiye ise henüz salgını kontrol altına alamadı. Kontrol altına alınmanın verisi için ölüm sayılarına ve salgındaki kırılmaya bakmamız lazım. Salgında yüzde 10'lardan yüzde 30'lara ve oradan yüzde 50'lere çıkmıştık. Şimdi de yüzde 50'lerden yüzde 30'lara iniyor. Çünkü çok insan hastalandı. Mesela New York şehri, kapalı ortamlar harici maske kaldırılmasını konuşacak. Günde 400 ölümden 30 ölüme düştüler. Yani yüzde 80 azaldılar. Bizde ölüm sayılarını 10'lu 20'li rakamlarda görüldüğünde artık salgın kontrolsüz bir şekilde yayılmıyor diyebiliriz." demişti.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Koronavirüs Ordu Fahrettin Koca