Falyalı cinayeti sonrası Kıbrıs'ta neler oluyor: 'Alaaddin Çakıcı, otel kumarhanesinin işletmeciliğini üstlendi' iddiası

Kuzey Kıbrıs'ta kumarhane işletmecisi Halil Falyalı'nın ölümünün ardından yaşanan gelişmeler dikkati çekti. Alaaddin Çakıcı'nın, otel kumarhane işletmeciliğini üstlendiği iddia edildi.

Falyalı cinayeti sonrası Kıbrıs'ta neler oluyor: 'Alaaddin Çakıcı, otel kumarhanesinin işletmeciliğini üstlendi' iddiası

Türkiye'de adı organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in ifşalarıyla gündeme gelen kumarhane işletmecisi Halil Falyalı'nın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesinin etkileri sürerken, T24 yazarı Tolga Şardan dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

İstanbul ve Kıbrıs'taki gözaltıların yanı sıra elde edilen delillerin incelemesinin sürdüğünü hatırlatan Şardan, soruşturmada elde edilen maddi delillerin incelenmesinde 'ilginç bir uygulama' olduğunu söyledi:

"Şöyle ki, Kıbrıs'ta yaşanan adli olaylarda tespit edilen maddi delilleri inceleyecek polis kriminal laboratuvarı mevcut değil. Yerel polisin gerek olay yerinde topladığı, gerekse soruşturmaların sonraki aşamalarında el koyduğu her türlü delilin incelemesi Türkiye'de yapılıyor. Çünkü 1985 tarihli KKTC Anayasası'nın geçici 10. maddesindeki 'savunma ve işbirliği' hükmüne göre Kıbrıs'ın polis teşkilatı Türkiye'ye bağlı.

SORUŞTURMAYA YÖN VERECEK ASIL KRİMİNAL SONUÇLAR TÜRKİYE'DEN GÖNDERİLİYOR

Ölümle biten şüpheli olaylarda ön otopsi Ada'da yapılırken, soruşturmaya yön verecek asıl kriminal sonuçlar Türkiye'den gönderiliyor. Bu uygulama döngüsü sebebiyle Falyalı cinayetiyle ilgili kriminal laboratuvar sonuçları Türkiye'den Kıbrıs'a gönderilecek."

Şardan, Falyalı cinayetinin ardından adada yaşanan gelişmelere de yer verdi:

"Halil Falyalı'nın ölümünden sonra işlerini devralması beklenen kardeşi Hüsnü Falyalı'nın bir süre önce ağabeyi ile birlikte yürüttüğü işlerini tasfiye ettiğini öğrendim. Kardeş Falyalı'nın yakın zamanda ağabeyini koruyabilmek amacıyla işlerin bir bölümünden kurtulmayı teklif etti ancak olumlu yanıt alamayınca ağabeyinden ticari faaliyetlerini ayırdı.

'SARALLAR GRUBUNDAN SONRA ÇAKICI DA FAALİYETE BAŞLADI'

Diğer bir önemli bilgi ise cezaevinden tahliye olduktan sonra yeniden piyasaya gireceği konuşulan yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Alaaddin Çakıcı, Kıbrıs'ta otel kumarhanesinin işletmeciliğini üstlendi.

Böylelikle, Ada'da Sarallar grubundan sonra Çakıcı da faaliyete başlamış oldu."

Etiketler
Halil Falyalı Kıbrıs