Barış Terkoğlu Fahrettin Altun'a seslendi: Size bağlı Anadolu Ajansı Hülya Kılınç hakkında yalan söyledi

Gazeteci Barış Terkoğlu, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'a seslenerek, "Size bağlı Anadolu Ajansı Hülya Kılınç haberinde yalan söyledi" dedi.

Barış Terkoğlu Fahrettin Altun'a seslendi: Size bağlı Anadolu Ajansı Hülya Kılınç hakkında yalan söyledi

Gazeteci Barış Terkoğlu, Halk TV'de Sözüm Var programında gazeteci Hülya Kılınç'ın infaz memuru yerine "ahlak polisi" tarafından cezaevine götürülmesine ilişkin olarak "o fotoğra bir kumpas" dedi.

Terkoğlu, "Bu fotoğraf bir kumpas olduğunu iddia ediyorum. Bu fotoğrafı kim çekti? Bu fotoğraf Anadolu Ajansı muhabiri çekti. Anadolu Ajansı muhabiri nerede çekti? Manisa'da hastanenin önünde çekti. Anadolu Ajansı muhabiri Hülya Kılınç'ın hastaneden çıktığı nereden biliyordu?" diye sordu.

Terkoğlu, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'a seslenerek, "Size bağlı olan Anadolu Ajansı Hülya Kılınç haberinde yalan söyledi. Ben soruşturmanın sanığıyım. Dava sonuçlandıktan sonra her gün arkadaşlarımız 'bu karar mahkemeye gönderildi mi? Gönderildiyse hemen cezaevine gidelim' dediler. Arkadaşlarımız evlerinden kalktı ve adliyeye gitti. Biz Barış ile metrobüs ile gittik. Hülya direkt adliyeye gitti. Anadolu Ajansı ne yazmış biliyor musunuz? Evinden alındı. Bir daha söylüyorum Fahrettin Bey size bağlı Anadolu Ajansı yalan söyledi" dedi.

Hülya Kılınç'ın koronavirüs testi için adliyeden hastaneye götürüldüğünü anlatan Terkoğlu, hastaneye götüren polislerin erkek olduğunu söyledi. Terkoğlu yayında Fahrettin Altun'a defalarca seslenerek, "Sizin Anadolu Ajansı'na bağlı muahbirleri arayarak diyorlar ki Hülya Kılınç şu an hastanede buraya gelebilirsiniz. Geliyorlar. O saate kadar Hülya Kılıç'ı erkek polisler tutarken tam kapıya doğru geldiğinde o kadın polis geliyor ve Anadolu Ajansı fotoğrafı çekiyor. Bu kadar" diye konuştu.

Manisa Emniyet Müdürlüğü'ne de seslenen Terkoğu, "Sizin çocuğunuz yok mu" dşye sordu. Terkoğlu, "bu fotoğrafı çekmek Hülya Kılınç'ı mı küçültür. Yoksa sizi mi küçültür. Bugün tezgahlanmış kumpasın Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı verilmiş en büyük zarar olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden ya özür dilemeliler ya hesap vermeliler" ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, MİT mensubunun Libya’da hayatını kaybetmesine ilişkin haberler nedeniyle yargılanan gazeteciler Ferhat Çelik, Barış Pehlivan, Hülya Kılınç, Murat Ağırel, Aydın Keser ve Barış Terkoğlu’na verilen hapis cezası kararlarını onamış, Hülya Kılınç Manisa'da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Kılınç ile ilgili işlemleri infaz masası polislerinin yapması gerekirken, ahlak masasından bir kadın polis görevlendirildi. Kadın polis, “Ahlak” yazılı yeleği ile Kılınç’ı adliyeden almış ve basına bu şekilde görüntü verilmişti.

Cezası kesinleşen hükümlülerle işlemlerin yapılması için adliyeye getirilip götürüldükleri sırada infaz masasında görevli polislerin eşlik etmesi gerekirken, Kılınç'ı teslim etmesi için ahlak masasından bir kadın polis görevlendirilmesi tepkilere neden olmuştu. Görevlendirmenin infaz masasında kadın polis bulunmamasından yapıldığı iddia edilmişti.

Etiketler
Barış Terkoğlu Fahrettin Altun Anadolu Ajansı