AKP'li Göksu, Kadir Topbaş'a övgüler düzdü, Erdoğan tarafından istifaya zorlandığını unuttu

AKP'li Tevfik Göksu, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından istifaya zorlanan eski İBB Başkanı Kadir Topbaş hakkında İBB Meclis kürsüsünden övgü dolu sözler söyledi.

AKP'li Göksu, Kadir Topbaş'a övgüler düzdü, Erdoğan tarafından istifaya zorlandığını unuttu

Esenler Belediye Başkanı ve İBB AKP Meclis üyesi Tevfik Göksu, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından istifa ettirilen eski İBB Başkanı Kadir Topbaş hakkında mecliste yaptığı konuşmada övgüler düzdü.

Özlü, "İstanbul dediğinizde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi dediğinizde sağınıza ya da solunuza baktığınızda İstanbul için anlamlı izler bırakmış, İstanbul için çok güzel hizmetler bırakmış, İstanbul için kalıcı hatta İstanbul varolduğu sürece hatta kıyamete kadar var olacak eserler bırakmış rahmetli Kadir Topbaş abimizin de vefat yıl dönümüdür. Kendisini, kendisinin inşaa ettiği bu bina içerisinde rahmetle, minnetle, şükranla anıyor, mekanı cennet olsun diyorum" ifadesini kullandı.

TOPBAŞ NASIL İSTİFA ETMİŞTİ?

Üç kez İBB başkanı seçilen Kadir Topbaş, 2017 yılının Eylül ayında istifa ettiğini açıklamıştı. Topbaş'ın istifasının ardında AKP içerisindeki yaşanan tartışmalar olduğu ileri sürülmüştü.

Topbaş'ın istifası, Erdoğan'ın 2017 Mayıs ayında yaptığı "Teşkilatlarımızın tamamını güncelleyeceğiz. Çünkü ortada bir metal yorgunluğu var. Bunu aşmamız lazım" açıklamasından birkaç ay sonra gelmişti.

Topbaş istifasını açıkladığı basın toplantısında, "Partimi bırakmıyorum. Buradan muhalefete ekmek çıkmaz. İnsan her şeyi affeder ama adam yerine konulmamayı affetmez" demişti.

O dönem İBB Meclisi toplantısında Topbaş'ın daha önce veto ettiği 5 imar planı AKP'li üyelerin oylarıyla yeniden geçmiş, Topbaş'a istifa çağrısı yapılmıştı.
Topbaş, belediye meclisinden AKP grubunun oylarıyla geçen Pendik, Beşiktaş, Kartal, Sarıyer ve Bayrampaşa ilçelerindeki beş araziyle ilgili imar planı değişikliği dosyalarını iade etmişti.

"Bazı şeyler gözden kaçırılmış olabilir, düzeltilmesi gerekir. Yarın aldığı bu karardan dolayı bu meclis de sorgulanır" açıklamasını yapan Topbaş'ın iadesine rağmen beş dosya belediye meclisinde bir kez daha kabul edilmişti.

Topbaş neden istifa ettiğini net olarak açıklamasa da, "İnsan her şeyi affeder, adam yerine koyulmamayı affetmez" ve "Hatayla ihanet birbirine karıştırılmamalı" demesi dikkat çekmişti.

Etiketler
Tevfik Göksu Kadir Topbaş