Zeytinlikleri madenciliğe açan düzenleme kanun teklifinden çıkarıldı

Zeytinliklerin madenciliğe açılması ile ilgili düzenleme TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda görüşülen kanun teklifinden, AKP ve MHP milletvekillerinin verdiği önerge ile çıkarıldı.

Zeytinlikleri madenciliğe açan düzenleme kanun teklifinden çıkarıldı

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda, zeytinliklerin maden faaliyetlerine açılması düzenlemesini de içeren torba kanun teklifinin görüşmeleri sürüyor.

AKP ve MHP milletvekilleri, zeytinliklerle ilgili maddenin teklif metninden çıkarılması için önerge verdi ve önerge kabul edildi.

Söz konusu madde ile zeytinlik alanlarda madencilik faaliyeti yürütülmesinin önü açılıyordu. Madde ile Maden Kanunu’na geçici 45’inci madde ekleniyordu. Maddede, “Elektrik ihtiyacını karşılamak üzere yürütülen madencilik faaliyetlerinin tapuda zeytinlik olarak kayıtlı olan alanlar veya fiili olarak üzerine zeytinlik bulunan alanlara denk gelmesi ve faaliyetlerin başka alanlarda yürütülmesinin mümkün olmaması durumunda zeytin sahasının madencilik faaliyeti yürütülecek kısmı izin verilecek maden sahalarının bulunduğu ilçe ve il sınırlarına öncelik vermek suretiyle taşınmasına” ifadeleri yer alıyordu.

Etiketler
TBMM MHP Maden Teknoloji