Turgut Kazan'dan Soylu'ya tepki: İnsanların bilgilerini bu şekilde ifşa edemez

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, canlı yayında İBB'de daha önce çalışan kişilerin bilgilerini ifşa etti. İstanbul Barosu'nun eski Başkanı Turgut Kazan, "Soylu'nun yaptığı kural dışı" dedi.

Turgut Kazan'dan Soylu'ya tepki: İnsanların bilgilerini bu şekilde ifşa edemez

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açıklamaları sonrası bir basın toplantısı düzenledi. Soylu açıklama yaptığı sırada canlı yayında ekranlara İBB’de daha önce çalışan kişilerin fotoğraflarını ve bilgilerini teşhir etti. İstanbul Barosu’nun eski Başkanı ve Ceza Hukukçusu Turgut Kazan ise Soylu’nun insanlara ait bilgileri teşhir edemeyeceğini söyleyerek, “Soylu’nun yaptığı kurala aykırı” ifadelerini kullandı.

‘SOYLU’NUN YAPTIĞI KURALA AYKIRI’

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, Kazan şunları söyledi: “Bir bakan düşünün, ‘Siz bacaklarını kırın, mahkeme kararı arkadan gelir’ diyen bir bakan her şeyi söyleyebiliyor. İnsanları bu şekilde teşhir edemez. Soylu’nun söyledikleri gerçek olsa dahi böyle bir şey yapamaz. Bir insanın fotoğrafını, ismini, bilgilerini vermek yine söylüyorum kural dışıdır. Varsa sorumluluk hesabını sorumlu kişi verir. Bir insan cezasını çeker ve daha sonra hayatına kaldığı yerden devam eder. Cezasını çeken bir insan fırında ekmek de mi almasın? Soylu’nun canlı yayında bahsettiği, fotoğraflarını paylaştığı, bilgilerini teşhir ettiği insanların durumunu bilmiyorum. Ama ebediyen bir mahkumiyet yoktur. Ki ben Soylu’nun söylediklerinin doğru olmadığını düşünüyorum. ‘Bacakları kırın’ diyen biri her şeyi yapabilir.”

Etiketler
Süleyman Soylu İstanbul Şile