Kırmızı Bülten'le aranan Sırp mafya İstanbul'da öldürülmüştü: Emniyet'ten 'yüz hatlarını değiştirmiş' açıklaması

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve KOM Başkanlığı, Sırbistan ve Karadağ'da çeşitli suçlardan aranan suç örgütü Skaljari'nin lideri Jovan Vukotic'in, Türkiye tarafından iadesinin ardından yüz hatlarını değiştirip farklı ülkenin pasaportuyla ülkeye giriş yaptığını bildirdi.

Kırmızı Bülten'le aranan Sırp mafya İstanbul'da öldürülmüştü: Emniyet'ten 'yüz hatlarını değiştirmiş' açıklaması

Emniyet Genel Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığından, kırmızı bültenle aranan suç örgütü Skaljari'nin lideri Jovan Vukotic hakkında daha önce açıklama yapıldığı, "ısrarlı dezenformasyon" gerekçesiyle yeni bir açıklamaya ihtiyaç duyulduğu bildirildi.

Sırbistan ve Karadağ'da yerleşik olan ve kırmızı bültenle aranan Vukotic'in 8 Eylül 2018'de Antalya'da yakalandığı, 2 gün sonra Sırbistan İçişleri Bakan Yardımcısı ve beraberindeki 5 görevliye, heyetin güvenlik endişesi gerekçesiyle kafasına çuval geçirilerek teslim edildiği kaydedilen açıklamada, Sırbistan'da 15 ay hapis yattıktan sonra teslim edildiği Karadağ'da da hapiste kısa süre kaldıktan sonra serbest kaldığı belirtildi.

Bu bilgilerin 8 Eylül 2022'de İstanbul'da silahlı saldırı sonucu öldürülmesinden sonra ilgili ülkelerden alınan yazılarla elde edildiği kaydedilen açıklamada, Vukotic'in yüz hatlarında değişiklik yaptırdıktan sonra Predrag Popovic sahte ismiyle Kosova'dan aldığı pasaport ile yasa dışı yollardan Türkiye'ye girdiği aktarıldı.

Vukotic'in öldürülmesinden sonra başlatılan soruşturma kapsamında 20 şüphelinin 12 ve 13 Eylül tarihlerinde yapılan operasyonlarda gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada, bu kişilerden aralarında KAVAC suç örgütü üyesi 3 kişinin de bulunduğu 13'ünün tutuklandığı kaydedildi.

Kaynak: AA

Etiketler
Uyuşturucu Suç örgütü Emniyet Genel Müdürlüğü