Kadıköy ‘insani gelişme’de Türkiye birincisi

Nüfusu 150 binin üstünde olan ilçe belediyeleri ile üç büyük ilin bütün ilçelerini kapsayan 177 ilçenin değerlendirildiği raporda Kadıköy, birinci oldu.

Kadıköy ‘insani gelişme’de Türkiye birincisi

İnsani Gelişme Endeksi-İlçeler 2021 raporuna göre Kadıköy Belediyesi, "Çok Yüksek İnsani Gelişme" sıralamasında, Türkiye birincisi oldu. Belediye, yönetişim ve saydamlık, sosyal kapsama, sağlık, sosyal yaşam, toplumsal cinsiyet eşitliği kategorilerinde de birinci sırada yer aldı.

Belediyelerin yeni yerelleşmedeki rolünün de konuşulduğu toplantıya, çok yüksek insani gelişme bölgesinde olan ve geçen yıldan sıçrama yapan başarılı belediye başkanları davet edildi. Çevrimiçi olarak düzenlenen buluşmaya katılan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, iki yıl art arda insani gelişmişlik seviyesinin en üst sıralarında yer aldıklarını ve doğru bir strateji ile vizyon hedeflerine yaklaştıklarını söyledi.

‘SÖZÜMÜZÜN ARKASINDA DURABİLMİŞİZ’

Odabaşı, “Her yıl sonuçlarını dört gözle beklediğimiz insani gelişmişlik raporunda bu yıl diğer alanların yanı sıra Kadıköy’ün özgürlükçü ruhunu yansıtan toplumsal eşitlik ve şeffaflık kategorilerinde de en üst sırada olduğunu öğrenmek büyük gurur verici. Bu sonuçlar bize gösteriyor ki, doğru bir strateji ile vizyon hedefimize bir hayli yaklaşabilmiş ve sözümüzün arkasında durabilmişiz” diye konuştu.

Etiketler
Kadıköy Türkiye