İstiklal Caddesi'ndeki patlama sonrası silah seslerinin nedeni belli oldu: Bir kişi yanlışlıkla vurulmuş!

İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamanın ardından Tünel tarafından gelen yoğun silah seslerinin nedeni belli oldu. Olayla ilgili polisin yanlışlıkla bir üniversitede okutman olduğu öğrenilen İ.E'yi vurduğu öğrenildi.

İstiklal Caddesi'ndeki patlama sonrası silah seslerinin nedeni belli oldu: Bir kişi yanlışlıkla vurulmuş!

Beyoğlu Taksim İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı terör saldırısında 6 kişi yaşamını yitirirken, 81 kişi de yaralandı.

Halk TV'den Hazar Dost'un haberine göre, patlamanın ardından İstiklal Caddesi'nde, Galatasaray Lisesi-Meydan arası tamamen boşaltıldı. Bu saatlerde Tünel tarafında yoğun silah sesleri duyuldu

"POLİS, ŞÜPHELİ BİRİNİ VURDU"

Silah seslerinin ardından bir görgü tanığı polisin ‘şüpheli’ olarak düşündüğü bir kadına ateş ettiğini ve vurduğunu; kişinin kafeden kalktığını anlattı.

Görgü tanığı, kızıl saçlı kadının mekana gelip bira istediğini, bu sırada hareketlerinin ‘sarhoş’ gibi olduğunu belirtirken “Normal davranmıyordu. Telefonunu şarja takmıştı. Sonra kalkıp gitti, ben de arkasından koşup telefonunu unuttuğunu söyleyip verdim” dedi.

25-30 dakika sonra ‘şüpheli’ kadının geri geldiğini aktaran görgü tanığı, yanında ilk geldiğinde olan çantasının olmadığını söyledi.

POLİS TRAMVAY HATTININ İÇİNDE ATEŞ AÇTI

Mekandan kalkan kadın, Karaköy-Taksim füniküler hattına girdi.

Güvenlik kamerası kayıtlarına göre saat 17.15’i gösterirken polis, şüpheli kadına kimlik sordu. Kadının yanıt vermemesi ve ellerinin cebinde olması polisin şüphelerini arttırdı. Ardından ikinci kere uyarılan kadına polis tramvay hattının içinde ateş açtı.

halktv.com.tr'nin ulaştığı görüntülerde tramvay durağı içerisinde kurşun izlerinin olduğu, ve ‘şüpheli’ kadının uzaklaştığı anlar görünüyor.

HASTANEDE TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Vurulduğu halde istasyondan çıkan kadın, Asmalı Mescid’e doğru ilerledi.

Bir üniversitede okutman olduğu öğrenilen İ.E, açılan ateşin ardından yere yığıldı. İ.E'nin hastanede tedavisi sürdüğü belirtildi.

EGM'DEN AÇIKLAMA

Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), silah sesleriyle ilgili telaşlı kalabalığı sakinleştirmek için havaya ateş açılmış olduğunu söylemişti.

Etiketler
İstiklal Caddesi patlama Beyoğlu Silah Muş