İstanbul'da IŞİD operasyonu: Eylem hazırlığındaki şüpheliler yakalandı

İstanbul’un Esenyurt ve Sultanbeyli ilçelerinde, silahlı terör örgütü IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonda Libya ve Suriye’deki kamplarda eğitim aldıkları ve eylem hazırlığı içinde oldukları öne sürülen 2 kişi yakalandı.

İstanbul'da IŞİD operasyonu: Eylem hazırlığındaki şüpheliler yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden bugün yapılan açıklamaya göre; İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü IŞİD’in Türkiye’deki faaliyetlerinin tespit edilmesine yönelik yürüttükleri çalışmalarda, örgütün Suriye kolu ile Libya kanadında çatışma bölgeleriyle irtibatlı olan 2 şüphelinin kente geldikleri istihbaratı alındı.

Bir süredir İstanbul’da oldukları belirlenen Libya uyruklu Mohamed M.A.A. ve Suriyeli Zaher S. adlı IŞİD üyelerinin Esenyurt ve Sultanbeyli’de belirlenen adreslerine 2 Kasım’da operasyon düzenlendi. Özel Harekat timlerinin de katıldığı baskınlarda, IŞİD’in silahlı faaliyetlerinde yer aldıkları ve İstanbul'da yeni hazırlığında oldukları öne sürülen 2 şüpheli yakalandı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorguya alınan her iki şüpheli, işlemlerinin ardından 3 Kasım’da Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. IŞİD üyelerinden Libya uyruklu Mohamed M.A.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken şüpheli Zaher S.’nin ise ‘adli kontrol hükümleri’ uygulanarak serbest bırakıldığı belirtildi.

Kaynak: ANKA

Etiketler
Esenyurt Libya Silah İstanbul