Hizbullah MEB'de kadrolaşmış: 3 isim dikkat çekti

Hizbullah terör örgütüne yakınlığı ile bilinen Peygamber Sevdalıları Platformu’nun 3 isminin MEB'e bağlı okullarda öğretmenlik yaptığı ortaya çıktı.

Hizbullah MEB'de kadrolaşmış: 3 isim dikkat çekti

Hizbullah terör örgütüne yakınlığı ile bilinen Peygamber Sevdalıları Platformu’nun Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kadrolarına yerleştiği ortaya çıktı.

Cumhuriyet’ten Aytunç Ürkmez’in haberine göre, latformun başkan yardımcısı Kenan Çaplık ile yönetim kurulu üyesi Abdulhakim Gültekin Batman’da, muhasip üye Abdulmenaf Adıyaman Diyarbakır’da öğretmenlik yapıyor.

Hizbullah terör örgütüne fikri ve eylemsel yakınlığıyla bilinen Peygamber Sevdalıları Platformu’nun (PSP) yönetim kurulu 17 Ekim’de değişti. Platformun yeni genel başkanı Mehmet Beşir Şimşek oldu. Şimşek’in aynı zamanda, genel başkanlığını Hizbullah’ın eski İran sorumlusu Enver Kılıçarslan’ın yaptığı ve doğuda yasadışı medrese faaliyeti yürüten Âlimler ve Medreseler Birliği’nde de genel başkan yardımcılığı ve “müderrislik” yaptığı belirlendi. Kuruluşun yönetim kurumundaki üç ismin MEB’e bağlı devlet okullarında öğretmenlik yaptığı ortaya çıktı.

LAİK EĞİTİM SİSTEMİNİ HEDEF ALAN AÇIKLAMALAR

PSP başkan yardımcılığı görevini üstlenen Kenan Çaplık’ın Batman Kültür İlkokulu’nda sınıf öğretmenliği yaptığı öğrenildi. Çaplık, aynı zamanda Hizbullah’a yakın yayınlar yapan Doğruhaber gazetesinde yazılar da yazıyor. Çaplık’ın 2023-2024 eğitim öğretim yılının başlamasına yönelik geçen ağustosta yazdığı köşe yazısındaki “Laik eğitim safsatası ile yeni nesillerin dinsiz yetiştirilmesi hedefi ülkemizin en büyük sorunu olarak bizi kasıp kavurmaktadır. İslam inancının, eğitim sisteminin merkezine oturtulması ve eğitim sisteminin yerli bir anlayışla yeni baştan oluşturulması gerekir. Laik eğitim sistemi; Müslüman halkımıza sorundan başka bir şey vermedi. Nesillerimiz milletine hor bakan ve devletine düşman olarak yetişmeye devam ediyor” ifadeleri dikkat çekti.

Hizbullah MEB'de kadrolaşmış: 3 isim dikkat çekti - Resim : 1

Platformun muhasip üyesi Abdulmenaf Adıyaman da Diyarbakır’ın Eğil ilçesindeki Düzlük İlkokulu’nda sınıf öğretmeni olarak görev yapıyor.

Yönetim kurulu üyesi Abdulhakim Gültekin ise Batman Toki Kâzım Karabekir Ortaokulu’nda müdür yardımcısı olarak görev yapıyor. Gültekin’in geçmişte Hizbullah’ı övdüğü sosyal medya paylaşımları da dikkat çekiyor.

Etiketler
Hizbullah Cumhuriyet MEB Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)