Batum’da öldürülen Yüksel “çete lideri” olarak lanse edildi: “19 yaşındaki bir çocuk nasıl çete lideri olur?”

18 Ekim’de Batum’da silahlı saldırıda öldürülen 19 yaşındaki Edip Yalçın, kimi haber sitelerinde “Çete liderine Batum’da infaz” başlığı ile verildi. Aile ise kendilerini bilgi verilmediğini ifade ediyor.

Batum’da öldürülen Yüksel “çete lideri” olarak lanse edildi: “19 yaşındaki bir çocuk nasıl çete lideri olur?”

Gürcistan'a bağlı bir özerk bölge olan Acara Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Batum’da 18 Ekim 2022 tarihinde, “90 s” adlı restoranda 2003 doğumlu Edip Yalçın, silahsaldırıda başından vurularak hayatını kaybetti.

Edip Yalçın’ın silahlı saldırıya uğradığı görüntülerde iki kişinin restorana gelip mekâna ateş açtığı ve kendilerini bekleyen başka bir kişinin aracına binerek hızla olay yerinden hızla uzaklaştığı görülüyor.

Mekânda, aynı masada oturan kişilerin tarandığının güvenlik kameralarına kaydedildiği olayda üç kişi yaralanırken, 19 yaşındaki Edip Yüksel başından vurularak yaşamını yitirdi.

BASINDA “ÇETE LİDERİ” OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

NADİNEWS adlı haber sitesinde Edip Yalçın’ın öldürüldüğü saldırı “Çete liderine Batum’da infaz” başlığıyla verildi. Haberde şu ifadeler yer aldı:

“Acara Özerk Cumhuriyeti başkenti Batum’da suç örgütü lideri olduğu iddia edilen bir kişi husumetlileri tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Batum’da 90 s restoranda, Türkiye’de ünlü çete lideri olduğu iddia edilen bir kişi, husumetliler tarafından saldırıya uğradı. Saldırı sonucu çete lideri hayatını kaybederken, 2 kişinin yaralandığı öğrenildi. Gürcü polisinin saldırıyı gerçekleştiren kişileri Poti’de yakalayarak soruşturma başlatıldığı belirtildi.”

CİMER’DEN BİLGİ ALAMADIK

Gerçek Gündem adına, 25 Ekim 2022 tarihinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) “18 Ekim 2022’de Batum’da ‘90 s’ adlı restoranda öldürülen 19 yaşındaki Edip Yalçın’ın öldürülmesi ile ilgili herhangi soruşturma başlatıldı mı? Başlatıldı ise hangi aşamada? Yaralanan diğer şahısların isimleri belirlendi mi? Belirlendi ise isim ve soyadları nedir?” diyerek başvuruda bulunduk. Başvurumuza halen yanıt gelmedi.

Konu ile ilgili başvurduğumuz hukukçular, aile başvurmamış olsa dahi kendilerine şu ana kadar ulaşılmış, ilgili soruşturma için bilgi verilmiş ya da tahkikat için sorular sorulmuş olması gerektiğini vurguladılar.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Mafya Silah Saldırı