Gericiler intikam peşinde: 6 yaşındaki çocuğunu evlendiren Gümüşel'in tutuklanmasını hazmedemediler, öğretim üyesini hedef gösterdiler

İlahiyatçı İhsan Şenocak ve beraberindekiler 'dine hakaret' ettiği iddisıyla hakkında soruşturma başlatılan Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Uğur Kutay'ı hedef gösterdi. Şenocak 6 yaşındaki çocuğunu 'evlendiren' Yusuf Ziya Gümüşel'e sahip çıkmıştı.

Gericiler intikam peşinde: 6 yaşındaki çocuğunu evlendiren Gümüşel'in tutuklanmasını hazmedemediler, öğretim üyesini hedef gösterdiler

YTÜ Öğretim Üyesi ve BirGün yazarı Uğur Kutay hakkında üniversite yönetimi tarafından ‘dini değerlere hakaret’ suçlamasıyla soruşturma açılmıştı.

TEKBİRLİ YÜRÜYÜŞ SONRASI GERİCİLER BİLDİRİ YAYINLADI

Bugün okul içindeki gerici bir grup Kutay'ı hedef göstererek yürüyüş düzenlerken; İlahiyatçı İhsan Şenocak ve beraberindekiler de bir bildiri yayınladı.

Bildiride, "Ey tescilli kafir Uğur Kutay, zerre kadar haysiyetin varsa ceddimiz Sultan Fatih'in fethettiği şehrimizden defol" ifadeleri yer aldı.

Açıklamanın ardından gerici grubun tekbir getirdiği görüldü.

6 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUNU EVLENDİREN ŞAHISA SAHİP ÇIKMIŞTI

Şenocak, 6 yaşındaki çocuğunu müridi Kadir İstekli ile 'evlendiren' İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'e sahip çıkmış, ''Çarşafı görünce çocukların hatim programında giydiği elbiseyi düğünde giyilen gelinlik yapıp,yüreği evlat acısıyla yanan anneye, ablalarına ağlayan kız kardeşlere milyonları kandırıp sövdürdünüz. Aynı gökkubbenin altında yaşadığınız insanlara bu ACILARI yaşatmaktan'' ifadelerini kullanmıştı.

Şenocak ve beraberindekilerin Uğur Kutay'a yönelik hedef göstermelerinin, Gümüşel'in tutuklanmasının hemen ardından gerçeklemesi ise akıllara 'intikam' sorusunu getirdi.

Etiketler
Uğur Kutay Çocuk istismarı İhsan Şenocak Hakaret