Gaspçıları kovalayan polislerin silahından çıkan kurşun, 18 yaşındaki genç kızı öldürdü

Polisler, İstanbul Beyoğlu'nda çaldıkları motosikletlerle kaçan iki kişiye 'dur' ihtarında bulundu. Ateş eden polislerin silahından çıkan kurşunlar, amcasına misafirliğe gelen 18 yaşındaki Zuhal Ebrar Yıldız'a isabet etti. Yıldız yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Gaspçıları kovalayan polislerin silahından çıkan kurşun, 18 yaşındaki genç kızı öldürdü

Beyoğlu’nda polis ekipleri sıkıştırdıkları gaspçıları yakalamak için silahla ateş açtı. O esnada amcasının evine gitmeye çalışan 18 yaşındaki genç kız vurularak ağır şekilde yaralandı. Olayda hastaneye kaldırılan genç kız hayatını kaybederken, 2 polis memuru savcılık talimatıyla gözaltına alındı. Polis ekiplerinin kaçan gaspçıları her yerde aradığı öğrenildi.

Olay, dün saat 20.30 sıralarında Beyoğlu Kaptanpaşa Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 7 ayrı gasp suçundan aranan 2 şüpheli, çaldıkları plakasız motosiklet ile sokak üzerinde polis ekipleri tarafından sıkıştırıldı. Polis ekiplerine teslim olmayan ve motosiklet ile kaçmaya çalışan şüphelilere polis ekipleri tarafından ateş açıldı.

AMCASININ EVİNE GİDERKEN VURULARAK HAYATINI KAYBETTİ

O esnada olay yerinde bulunan ve amcasının evine gitmeye çalışan Zuhal Ebrar Yıldız’a (18) kurşun isabet etti. Polis ekiplerinin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Kanlar içinde yere yığılan Zuhal Ebrar Yıldız sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Zuhal Ebrar Yıldız hayatını kaybetti. Yakınları hastaneye akın etti. Zuhal Yıldız’ın vurulduğunu öğrenen ailesi ve akrabaları hastaneye akın etti.

POLİSLER GÖZALTINA ALINDI, GASPÇILAR ARANIYOR

Olayda kaçan motosikletli gaspçıların kimlikleri polis ekipleri tarafından tespit edildi. B.P. (19) ve S.Ç. (27) isimli şahısları yakalama çalışmalarının ise devam ettiği öğrenildi.

Öte yandan, gaspçıları yakalamaya çalışırken ateş açan ve yanlışlıkla Yıldız'ın vurulduğu olayda olan 2 polis memuru, Cumhuriyet Savcısı talimatıyla gözaltına alındı.

"BABAANNESİNE GİDERKEN OLAY GERÇEKLEŞİYOR"

Kızın babaannesine gittiği sırada olayın gerçekleştiğini anlatan akrabası Oğuzhan Yıldız, “Vefat eden kuzenimin kızı, bir kaza kurşunu diyebiliriz. Peşlerinde olduğu gaspçı çeteye müdahale anında, yeğenimiz oradan geçerken olay gerçekleşiyor. Polis memuru olaya müdahale ederken iki tane kurşun yeğenime isabet ediyor. Böyle talihsiz ve vahim olay yaşıyoruz, kurşunlar sırtına geliyor. Zuhal evinden çıkıp babaannesine gidiyor, bu esnada gerçekleşiyor. Çok kısa sürede gerçekleşiyor. Üniversite okuyordu, savcı olmak istiyordu” diye konuştu.

"EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ BİZİ ZİYARET ETTİ"

Emniyet Genel Müdürünün dün gece aileyi ziyaret ettiğini anlatan kuzeni İsmail Yavuz, “Emniyet müdürlerimizi, genel müdürlerimiz sağ olsun hepsi gece geldi. Beyoğlu ilçe emniyet müdürü, genel müdürümüz Ankara’dan geldi. İlgilendiler, yardımcı oldular, konunun peşini bırakmayacağını söylediler. Yanlışlıkla olan bir olayın olduğunu söylediler. Gereken her şeyin yapacağını söylediler. İki tane polis de gözaltına altında” diye anlattı.

Etiketler
Silah Beyoğlu İstanbul Polis