Diyanet'in hazırladığı takvimde Cumhuriyet Bayramı'nın tarihi 30 Ekim diye yazıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2023 için bastırdığı takvimlerde Cumhuriyet Bayramı'nın tarihini 30 Ekim olarak yazdı. Diyanet yaptığı açıklamada, söz konusu takvimlerin toplatılmaya başlandığını duyurdu.

Diyanet'in hazırladığı takvimde Cumhuriyet Bayramı'nın tarihi 30 Ekim diye yazıldı

Halk Tv'den Eda Narin'in haberine göre, her yıl için takvim hazırlayan Diyanet İşleri Başkanlığı, 2023 takvimini de hazırladı. Tarihi 29 Ekim olan Cumhuriyet Bayramı, Diyanet'in bölge bölge bastırdığı 2023 takviminde 30 Ekim'e yazıldı. Karadeniz bölgesinde dağıtılmak üzere hazırlanan takvimdeki hatanın fark edilmesiyle dağıtılan tüm takvimler geri çekildi.

Söz konusu takvim şöyle:

Diyanet'in hazırladığı takvimde Cumhuriyet Bayramı'nın tarihi 30 Ekim diye yazıldı - Resim : 1

DİYANET'TEN AÇIKLAMA

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, 2023 yılı namaz vakitleri takvimleri için ihale alan matbaadan kaynaklı 16-31 Ekim 2023 tarihleri arasında baskı hatası olduğu vurgulanarak, "Toplanan takvimlerdeki hatalar aynı matbaa tarafından düzeltilerek 15 gün içerisinde tekrar illere gönderilecektir" ifadeleri kullanıldı.

Döner Sermaye Daire Başkanlığı tarafından ihale yolu ile bastırılan 2023 yılı namaz vakitleri takvimlerinde toplamda 66 bölge için baskı yapıldığı ifade edilen açıklamada, şu bilgiler yer alıyor:

"Bu baskılardan dört bölgede ihaleyi alan matbaadan kaynaklı 16-31 Ekim 2023 tarihleri arasında baskı hatası olduğu görülmüştür. Hata tespit edilir edilmez duruma hızlı bir şekilde müdahale edilmiş ve ilgili illerdeki takvimler matbaa tarafından toplanmıştır. Toplanan takvimlerdeki hatalar aynı matbaa tarafından düzeltilerek 15 gün içerisinde tekrar illere gönderilecektir."

Etiketler
Diyanet İşleri Başkanlığı