Çorlu Tren Katliamı'nın tek tutuklu sanığı tahliye edildi

Çorlu Tren Katliamı Davası’nda tutuklu bulunan Mümin Karasu, avukatının yaptığı itiraz sonucu tahliye edildi. Karasu’nun tahliyesine “Kendisinin teslim olması” ve “tutuklamanın tedbiren uygulanması” gibi gerekçeler sunuldu.

Çorlu Tren Katliamı'nın tek tutuklu sanığı tahliye edildi

Çorlu Tren Katliamı Davası’nın 5 Ekim'de Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen son duruşmasında, katliam sırasında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 1. Bölge Demiryolu Bakım Müdür Vekili olan Mümin Karasu hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet" suçundan tutuklama kararı verilmişti. Karasu, bu kararın ardından 5 gün ortalıkta görünmemiş ardından, kendi teslim olmuştu.

Karasu’nun avukatı tarafından tutukluluğuna itiraz edildi. Dilekçe hakkında mütalaa veren savcı, kararın hukuka uygun olduğunu ve itirazın reddini talep etti.

TAHLİYE EDİLDİ

İtirazı inceleyen Çorlu 2. Ağır Ceza Mahkemesi ise Karasu’nun tutukluluğuna yapılan itirazı kabul ederek, yurt dışı yasağıyla tahliyesine karar verdi.

Tahliye gerekçesinde şu ifadeler kullanıldı:

“… sanığın 10.10.2022 tarihinde bizzat adliyeye gelerek teslim olduğu ve tutuklandığı, bu hali ile kendisinin bizzat teslim olması karşısında kaçak durumda bulunmadığı, yine dosyaya tensip incelemesinden sonra ve duruşmada yeni delilin dahil olmadığı, dosyanın suç tarihinin 2018 olduğu, aynı suç isnatları ile birden fazla sanığın tutuksuz olarak yargılandığı, dosyanın bulunduğu aşama ve suç tarihi itibariyle müdahale edilebilecek delil de bulunmadığı ve tutuklamanın bir tedbir olduğu hususları göz önüne alınarak sanık müdafisinin itirazının kabulüne ve sanık Mümin Karasu’nun tahliyesine…”

Etiketler
Tahliye Çorlu