Bursa'nın en büyük tekstil fabrikasında patron yüzde 5 zam önerdi, 4500 işçi greve gitti

Bursa’nın en büyük tekstil fabrikalarından biri olan Yeşim Tekstil'de işçiler yüzde 25 zam istedi, işveren yüzde 5 önerdi, 7 aydır yapılan zam pazarlığından sonuç çıkmadı. 5 bin işçi bugün sabahın erken saatlerinde greve başladı.

Bursa'nın en büyük tekstil fabrikasında patron yüzde 5 zam önerdi, 4500 işçi greve gitti

Bursa’nın en büyük tekstil fabrikalarından Yeşim Tekstil bünyesinde çalışan işçiler 7 aydır maaşlarda iyileştirme talebi ile sendika aracılığıyla patronajla zam pazarlığı yapıyordu. 5 bin çalışan zam pazarlıklarından sonuç çıkmaması üzerine fabrika önünde grev başlattı.

"GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ"

KRT'den Oytun Kızılırmak'ın haberine göre, alanda toplanan işçi emekçileri ile açıklama yapan Tekstil Sendikası Bursa Şube Başkanı Rauf Yılmaz, “Bu grev kararımızı 1 ay öncesinden ‘anlaşamazsak’ yapacağımızı ilan etmiştik. Görüşmeleri çıkmaza sokan işverendir. İşçilerin sendika zammı hakkı verilmediği için bu Grev kararı alındı. 7 aydır süren zam anlaşmasından bir sonuç çıkmadı. İşçiler olarak yüzde 25 zam istedik ama işveren yüzde 5 zam ile karşılık verdi. Toplamda 5 bin işçimizle beraber taleplerimiz karşılanana dek greve devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

AKP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI PATRONU KUTLADI

AKP'li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş işçilerin pazarlığı sürerken fabrikayı ziyaret etmiş, "Bursa’mızın tekstil sektöründeki gururu Yeşim Tekstil’in Gagavuzya’daki yatırımlarından, Kongaz’da 930 kişinin çalıştığı Asena fabrikasını ziyaret ettik. Gagavuzya’da toplamda 1500 kişiye istihdam sağlanıyor. Değerli hemşehrimiz Şenol Şankaya’yı kutluyor, başarılar diliyorum." açıklamasını yapmıştı.

Etiketler
İşveren Bursa Grev